Що у Харківській області робиться зі світлом

У селі Донецьке першим споживачам відновили електропостачання

Село Донецьке Оскільської тергромади було знеструмлене з перших місяців повномасштабного вторгнення. Внаслідок дій російських окупантів критична інфраструктура населеного пункту зазнала значних руйнувань. Наразі першим споживачам у селі підключили електропостачання. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.

"За дорученням начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова роботи з відновлення електропостачання в регіоні проводяться в посиленому режимі. Електроенергія для села Донецьке надважлива, адже воно не газифіковане. Раніше тут проживали близько 100 сімей, зараз - 50. Наразі 20% споживачів уже підключені. Планується повністю відновити електропостачання у листопаді", - зазначив заступник начальника Харківської ОВА Михайло Харнам.

Щоб заживити село, фахівці "Харківобленерго" відновили високовольтну лінію 10 кВ, відремонтували дві підстанції, повністю замінили перебиті дроти та пошкоджені електричні опори в самому населеному пункті. Також продовжують ремонтні роботи у селах Вірнопілля та Топольське цієї ж громади.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові стався сильний вибух - є поранені

19 жовтня о 16:30 до рятувальників надійшла інформація про черговий підрив невідомого вибухонебезпечного предмета. Подія трапилася на вул. Матросова у м. Харкові. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

За попередніми даними, чоловік 1981 року народження збирав металобрухт та наступив на невідомий предмет, внаслідок чого стався вибух. Він отримав міно-вибухову травму лівої ступні, множинні поранення обличчя та одразу був госпіталізований до лікарні. Остаточні обставини події з’ясовуються.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися