Чи будуть у метро Харкова облаштовувати групи дитячих садків

Терехов розказав, чи планують облаштовувати у метро групи для дитячих садків

У батьків дошкільнят Харкова є запит на роботу дитячих садочків у метрошколі, проте наразі забезпечити комфортне перебування дітей під землею протягом усього дня неможливо.

Про це під час брифінгу 20 жовтня сказав міський голова Ігор Терехов, повідомляє Суспільне Харків.

За словами мера, міська влада розглядає питання організації в метро занять для підготовки дітей до першого класу.

"Коли будуть канікули, чи на вихідних, будемо залучати п'ятирічок, бо їхні батьки хочуть, щоб тут відбувалися підготовчі заняття для маленьких харків'ян, які ще не пішли до школи через вік. Але чи доцільно робити стаціонарний дитячий садочок під землею, і тим паче на станціях метрополітену? Є певні вимоги, яких у метро забезпечити не можемо", — розказав міський голова.

Маленьким дітям потрібно проводити у дитсадку весь світловий день - спати, гуляти на свіжому повітрі тощо, каже Терехов.

"Одна справа, коли школярі навчаються одну зміну, три-шість уроків. Інша, коли дитину приводитимуть до садочка о восьмій ранку, а забиратимуть о 17 годині", — зазначив міський голова.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові стався сильний вибух - є поранені

19 жовтня о 16:30 до рятувальників надійшла інформація про черговий підрив невідомого вибухонебезпечного предмета. Подія трапилася на вул. Матросова у м. Харкові. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку ДСНС.

За попередніми даними, чоловік 1981 року народження збирав металобрухт та наступив на невідомий предмет, внаслідок чого стався вибух. Він отримав мінно-вибухову травму лівої ступні, множинні поранення обличчя та одразу був госпіталізований до лікарні. Остаточні обставини події з’ясовуються.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися