Що організували західні партнери для спортсменів Харківщини

Допомога надійшла від Данії та Євросоюзу

24 жовтня Департамент сімʼї молоді та спорту, управління менеджменту та маркетингу ХМР і міжнародна гуманітарна організація "Данська Рада у справах біженців" на базі Харківськоі міськоі федерації спортивних танців провели сесію з інформування про ризики, пов’язані з мінами та вибухонебезпечними залишками війни для дітей та спортсменів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію телеграм-каналу "Kharkiv sport city".

Юних танцівників ознайомили з алгоритмами безпечної поведінки, що робити і як діяти, якщо людина зрозуміла, що опинилися на замінованій території, або натрапила на боєприпас.

Діти дізналися про правила безпечної поведінки, як виглядають попереджувальні знаки, небезпечні території та їхні ознаки, а також запам'ятали екстрені телефонні номери 101 і 103.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про героічних саперів з Харківської області. Валерій Онул та Андрій Ільків відмовилися від інвалідності та у складі зведеного загону вибухотехнічної служби Національної поліції України очищують українські землі від наслідків перебування окупантів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Поліції Харківської області. Заступник начальника управління вибухотехнічної служби Дніпропетровської області Валерій Онул працює у поліції майже 25 років. Поліцейський брав участь у розмінуванні Ірпені, Бучі, Чернігівщини, Лиману, Херсонщини, Харківщини, Святогірська, Краматорська. 29 листопада 2022 року під Херсоном під час розмінування Новоолександрівської дамби чоловік підірвався на вибуховому пристрої та втратив ногу. “Лікувався десь чотири місяці. Навіть не було думок залишити роботу. Я все життя у цій роботі, вона мені подобається. Хлопців своїх не можу кинути. Спочатку важко було на поле вийти, але потім нормально”, - розповідає Валерій. За його словами, на харківському напрямку працювати досить важко, бо густо замінована територія. Крім того, під мінами стоїть дуже багато пасток.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися