Які послуги з утримання будинку та прилеглої території входять у вартість квартплати у Харкові

У Харкові затверджено 12 позицій, які входять у вартість квартплати

Комунальне підприємство "Жилкомсервіс" у Харкові обслуговує 8009 будинків та надає послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, що знаходяться у комунальній власності територіальної громади м. Харкова.

Тариф на квартплату було встановлено у 2018 році і з того часу не коригувався. Вартість тарифу на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій розраховувався окремо за кожним будинком залежно від запланованих кількісних показників послуг, що фактично повинні надаватися для забезпечення належного санітарно-гігієнічного, протипожежного, технічного стану будинків і споруд та прибудинкових територій з урахуванням переліку послуг, згідно з додатком до Порядку формування тарифів на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій. Детальна інформація за посиланням.

Які саме основні послуги, з яких складається той самий тариф, у комунальному підприємстві повідомили у відповіді на журналістський запит сайту "Коментарі. Харків".

Отже, Рішенням виконавчого комітету Харківської міської ради від 20.12.2011р. №893 "Про встановлення тарифів на послуги з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, що знаходяться у комунальній власності територіальної громади м. Харкова" (в редакції Рішення виконавчого комітету Харківської міської ради №318 від 11.05.2018 р.) затверджено тариф на послуги з утримання будинків і споруд прибудинкових територій, згідно з економічно обґрунтованими витратами підприємств-виконавців послуг з утримання будинків, споруд та прибудинкових територій, а також з 23 видів послуг, які передбачені методикою формування тарифу, затверджено 12 мінімально необхідних для забезпечення санітарно-гігієнічних вимог проживання та перебування в приміщеннях, забезпечення технічних вимог до експлуатації будинку, підтримки несучої здатності конструкції та експлуатаційних характеристик внутрішньобудинкових мереж і систем.

Перелік послуг з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій, мінімально необхідних для забезпечення санітарно-гігієнічних вимог проживання та перебування в приміщеннях, забезпечення технічних вимог до експлуатації будинку, підтримання несучої спроможності конструкцій та експлуатаційних характеристик внутрішньобудинкових мереж і систем:

1. Прибирання прибудинкової території

2. Технічне обслуговування ліфтів

3. Обслуговування систем диспетчеризації

4. Технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем гарячого водопостачання

5. Технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем холодного водопостачання

6. Технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем водовідведення

7. Технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем централізованого опалення

8. Технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем зливової каналізації

9. Обслуговування димовентиляційних каналів

10. Технічне обслуговування та поточний ремонт мереж електропостачання та електрообладнання

11. Освітлення місць загального користування

12. Енергопостачання ліфтів

Що стосується тих будинків, які були зруйновані чи пошкоджені, а мешканці на даний час в них не проживають, – то у разі не надання послуг в повному обсязі, або частково плата за вказані послуги не нараховується. Детально – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися