Стало відомо скільки будинків відновлять у Харківській області

Виділено майже мільярд гривень

У Чугуївському районі протягом цього року відбудовують 22 об’єкти, пошкоджені ворожими обстрілами. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської ОВА.
Про це в Офіційному Медіацентрі розповів начальник Чугуївської РВА Сергій Лободенко. 
"21 проєкт реалізується завдяки фонду ліквідації наслідків збройної агресії та місцевим бюджетам. А один – тільки з місцевого бюджету, це будинок у Чугуєві", – зазначив Сергій Лободенко. 
Загалом планується реалізувати 19 проєктів відновлення багатоквартирних житлових будинків та гуртожитків на суму 310 мільйонів гривень.  
"Тривають роботи у 17 будинках у Старому Салтові. Три з них перебувають вже на завершальному етапі. Ще відновлюємо будинок у Чугуєві, у другому наприкінці серпня закінчили роботи. Загалом у районі 752 квартири потребують відновлення, з них в Старосалтівській громаді – 508, а в Чугуївській – 244", – повідомив начальник Чугуївської РВА. 
Він додав, що в районі відновлять також 2 заклади освіти на суму 451,4 мільйона гривень. 
"У Старому Салтові нещодавно розпочалися роботи у закладі освіти, а у Чугуєві триває процедура отримання дозволу на виконання будівельних робіт. Обидва об’єкти є перехідними на наступний рік. Також наступного року продовжаться роботи в будівлі, де розміщуватиметься амбулаторія, ЦНАП і Старосалтівська селищна рада. Вартість цього проєкту становить майже 74 мільйони гривень", – повідомив начальник Чугуївської РВА.
Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли про відбудову Харківської областіУ Харківській області триває відбудова 62 об’єктів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова. Олег Синєгубов повідомив, що цього року в області за кошти фонду ліквідації наслідків збройної агресії та обласного й місцевих бюджетів проводяться відновлювальні роботи на 62 об’єктах, загальна сума фінансування – 944,1 млн грн. Серед них 48 проєктів – це відбудова житлових будинків, які було пошкоджено ворожими обстрілами, у Дергачівській, Балаклійській, Старосалтівській, Чугуївській, Лозівській, Роганській, Золочівській громадах.  Крім того, роботи з відновлення розпочато у 8 закладах охорони здоров’я. Це амбулаторії в Лісному, Руській Лозовій, Великих проходах, Малих Феськах, Старому Салтові та Черкаській Лозовій. Триває також ремонт двох лікарень у Харкові – обласної дитячої та обласної травматологічної. Стартували роботи і трьох закладах освіти - у Мерефі, Старому Салтові та Люботині. У планах – ще один заклад освіти в Чугуєві. Також начальник ХОВА зауважив, що триває відновлення електропостачання на деокупованих територіях. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися