За відсутність маски в метро Харкова будуть штрафувати до 170 тисяч гривень

Через стрибок захворюваності коронавірусом у Харкові, згідно з постановою Кабінету міністрів, вхід на територію Харківського метрополітену без захисної маски заборонений

Харківські правоохоронці переходять на посилений режим контролю за дотриманням маскового режиму в метрополітені. Як повідомили в прес-службі Національної поліції, через стрибок захворюваності коронавірусом у Харкові, згідно з постановою Кабінету міністрів, вхід на територію підземки без захисної маски заборонений.

За невиконання вимог копи тепер можуть скласти протокол за статтею "Порушення правил карантину людей". Порушникам загрожує штраф: для громадян — від 17 до 34 тисяч гривень, для посадових осіб — від 34 до 170 тисяч гривень.

Нагадаємо, ХОДА не виключають того, що найближчим часом посилять карантин на Харківщині, якщо ситуація з коронавірусом продовжить погіршуватися і не відповідати базовим критеріям Міністерства охорони здоров'я. Головна причина можливого посилювання - показник інцидентності: кількість випадків на 100 000 населення в Харківській області станом на 13 червня наближався до 11 при допустимій нормі 12. Відтепер кожен вівторок у ХОДА будуть розглядати эпідситуацію на території Харківщини. Якщо вона погіршиться, комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій прийме жорстке рішення.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися