У Харківській області звернулися до мешканців стосовно перевірок: подробиці

З настанням опалювального сезону актуальною стає тема перевірки димоходів

Що потрібно знати про перевірку димарів. Відповіді на актуальні запитання опублікували у Харківській філії "Газмережі":

Хто перевіряє димоходи?

Перевірку, обслуговування, ремонт димових та вентиляційних каналів (ДВК) проводять спеціалізовані організації, що мають дозвіл на ці роботи Державної служби України з питань праці.

Харківська філія "Газмережі" послуги з перевірки димоходів не надає.

Навіщо перевіряти димоходи?

Періодична перевірка димоходів і вентиляційних каналів потрібна аби впевнитись у справності димоходів та вберегти мешканців житла від отруєння чадним газом, який накопичується у приміщеннях житла при несправних ДВК. Небезпечна для людини концентрація чадного газу у оселі – 0,5%.

Хто забезпечує перевірку димоходів?

Перевірку і обслуговування ДВК забезпечує власник домоволодіння (балансоутримувач та/або орендар/наймач). Проводить перевірку обрана власником спеціалізована організація, що має дозвіл на роботи Державної служби України з питань праці.

Чи може спеціалізована організація, що перевіряє димоходи відключити газ у будинку?

Спеціалізована організація, що перевіряє ДВК не має повноважень припинити газопостачання у будинок.

У разі несправних димоходів, спеціалізована організація оформлює акт перевірки з висновком про несправність, попереджає мешканців про небезпеку використання газу, передає акт до газової компанії.

Газовики припиняють подачу газу у житло на час ремонту димоходів спеціалізованою організацією.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Не всі Пункти Незламності Харківщини можна побачити на карті: подробиці

Наразі в Харківській області до роботи підготовлено 936 Пунктів Незламності: 912 пунктів уже розгорнули, ще 24 – в резерві. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Департаменту цивільного захисту ХОВА.

Пункти Незламності розгорнуто військовими адміністраціями всіх рівнів та органами місцевого самоврядування, підрозділами ГУ ДСНС України у Харківській області, на базі залізничних вокзалів та об’єктів відповідального бізнесу.

"З 20 жовтня громадяни можуть отримати інформацію про місце розташування та режим роботи Пунктів Незламності у мобільному застосунку "Дія". Проте з міркувань безпеки не всі пункти на території області висвітлені на інтерактивній мапі, їх адреси та розташування можна також дізнатися в органах місцевого самоврядування", – повідомляють у Департаменті.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися