Харків’яни мають платити за комунальну послугу, навіть не проживаючи вдома: деталі

Чи потрібно оплачувати за розподіл газу якщо ви ним не користуєтесь або тимчасово не мешкаєте у домоволодінні

Кожен клієнт, чиє домоволодіння приєднане до газорозподільної системи, оплачує за розподіл (доставку) природного газу в обсязі, який не може бути меншим ніж встановлені НКРЕКП мінімальні обсяги річної замовленої потужності (доставки природного газу). Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської філії "Газмережі".

Тобто, навіть у разі тимчасового не проживання споживача у своєму домоволодінні, відключення домоволодіння оплата за розподіл газу нараховується та повинна бути оплачена споживачем в повному обсязі.

Споживання природного газу в поточному календарному році не впливають на вартість за послугу з розподілу природного газу в календарному році, а враховуються при розрахунку на наступний рік.

Якщо у споживача відсутня потреба у природному газі, він має право звернутись до Харківської філії "Газмережі" для від‘єднання домоволодіння від газорозподільної системи механічним шляхом назавжди.

Після від‘єднання домоволодіння за заявою споживача та розірвання договірних відносин, нарахування за розподіл газу припиняється.

Також, у випадку якщо агресія рф унеможливила використання споживачем природного газу через пошкодження його житла або газорозподільної системи, такому споживачу припиняється нарахування вартості розподілу газу до часу відновлення послуги.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Ворог намагається бити по дорогах, якими поводиться евакуація на Харківщині

З Куп'янського району триває примусова евакуація сімей із дітьми. Відповідне рішення було ухвалене на Раді оборони Харківської області та підтримане Мінреінтеграції. На сьогодні з небезпечних громад Куп’янщини евакуйовали родини, в яких 201 дитина. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

Він зазначив, що залишається евакуювати менше 100 дітей. "Ворог намагається знищити дорожню інфраструктуру з міста Куп’янськ, що ускладнює маршрути для евакуації. Тому для нас безпека – перш за все. Ми задіюємо всі можливі ресурси. Дякую за роботу керівникам районної та військової адміністрацій, Єдиному координаційному гуманітарному центру та волонтерам, міжнародним партнерам, службовцям Нацполіції", – зауважив Олег Синєгубов.

Чи є в області місця для розміщення людей – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися