На Харківщині прийнято рішення виплатити грошову допомогу: хто отримає

На Харківщині дітям, які залишилися сиротами внаслідок збройної агресії рф, виплатять допомогу

Кошти на матеріальну допомогу передбачено в обласному бюджеті, повідомила заступниця начальника Харківської ОВА Віта Ковальська, інформують "Коментарі. Харків".

Відповідне рішення було ухвалене 10 листопада під час засідання Комісії з питань надання одноразової адресної грошової допомоги мешканцям Харківської області, які опинилися в скрутній життєвій ситуації.

"Кожній дитині буде спрямовано по 30 тисяч гривень. Такі виплати надавалися і минулого року. За дорученням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, продовжуємо систематично підтримувати дітей, в яких російська агресія відібрала батьків. Для допомоги залучаємо всі можливі ресурси – це і виплати з обласного бюджету, і від міжнародних партнерів тощо. Робимо максимум, щоб ці діти мали все необхідне", – розповіла Віта Ковальська.

Зокрема, було ухвалено надати одноразову адресну грошову допомогу для 31 дитини, які стали сиротами внаслідок військової агресії рф. Серед них – 8 дітей, які втратили батьків внаслідок російського ракетного удару по селу Гроза в жовтні.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Олег Синєгубов: "Ворог завозить додаткові боєкомплекти та використовує важку техніку"

Бойові дії на Куп’янщині стали інтенсивнішими, проте евакуація проходить досить складно

У межах примусової евакуації з Куп’янського району в безпечні місця залишилося евакуювати 55 дітей. Про це повідомив начальник ХОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

"З Куп’янщини вже евакуювали 236 дітей. Евакуація йде важко, оскільки деякі сім’ї налаштовані залишатися, однак ми продовжуємо наголошувати на тому, що варто виїжджати. Іншого шляху не буде, наше завдання – вивезти з небезпечних напрямків дітей", – наголосив Олег Синєгубов.

Також начальник Харківської ОВА розповів, що наразі відбувається на Куп'янському напрямку – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися