У Харківську область передали спецмашину: без неї неможливе жодне відновлення

Всесвітня продовольча програма ООН придбала для Харківщини машину вітчизняного виробника для технічного обстеження грунту та виявлення вибухонебезпечних предметів

Всесвітня продовольча програма ООН профінансувала закупівлю машин для технічного обстеження грунту та виявлення вибухонебезпечних предметів. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА.

Ці машини українського виробництва, вони працюватимуть на території Харківської області в межах проекту з очищення та відновлення земель сільськогосподарського призначення. Першу машину передали учора, під час зустрічі за участі голови Всесвітньої продовольчої програми ООН в Україні Метью Голлінгворта та начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.  У найближчих планах, в рамках проекту, що реалізується на Харківщині, буде виготовлено ще 2 такі машини для технічного обстеження грунту.

"Дуже вдячний нашим міжнародним партнерам за таку важливу допомогу Харківщині. Це підтримка не лише гуманітарного розмінування, а й стимулювання економіки регіону, адже машину виготовляють наші вітчизняні харківські виробники. Дякую координаторці системи ООН Деніз Браун, яка постійно опікується нашою областю та буває тут особисто, голові Всесвітньої продовольчої програми ООН Метью  Голлінгворту за фінансування закупівлі спецтехніки. Окрема подяка за підтримку Першому віцепрем'єр-міністру-Міністру економіки Юлії Свириденко, заступнику керівника Офісу Президента Олексію Кулебі. Всього планують придбати 3 одиниці техніки цьогоріч та потенційно планують продовжити співпрацю у цьому напрямку. На сьогодні Харківщина має 9 машин для розмінування, 2 з них – нашого виробника. Вартість спецтехніки – 5, 6 млн грн", – сказав Олег Синєгубов.

Начальник Харківської ОВА додав, що з початку повномасштабної війни в регіоні обстежили понад 8 тисяч гектарів території та знищили майже 136 тисяч вибухонебезпечних предметів. Роботи з розмінування тривають щодня. А завдяки унікальній машині для підготовки грунту маємо можливість значно прискорити цей процес.

Унікальність машини для розмінування МР.3101 полягає в універсальності та ефективності. На відміну від закордонних більш дороговартісних аналогів ремонт цієї техніки є швидким і доступним, бо вона створена на потужностях, розташованих в області. При ушкодженнях середньої тяжкості відновлення триває від 3 годин до однієї доби. У випадку, якщо машина зазнає значних пошкоджень, повністю відремонтувати її можна впродовж трьох діб.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Хогвартс по-харківськи: університет міста запрошує на магічні факультети

Каразінський пропонує школярам можливість відчути себе студентами. Учнів 8–11 класів запрошують узяти участь у Karazin Weekends Legacy — проєкті, який дозволить на повну зануритися в магічне студентське життя. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХНУ імені В. Н. Каразіна.

Старт проєкту — 18 листопада. Подробиці – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися