У Харківській області відновлять ще декілька важливих проїздів

На Харківщині планують розпочати ремонт ще кількох мостів, що були пошкоджені в ході повномасштабного вторгнення

Нещодавно на баланс Служби відновлення та розвитку в Харківській області було передано два мости через канал Дніпро – Донбас. Це штучний водотік, який з’єднує з Дніпром головну водну артерію Сходу України – річку Сіверський Донець. Через бойові дії обидва мости були сильно пошкоджені та перебувають у занедбаному стані. Наразі фахівці готують для них технічні завдання, аби розпочати проведення тендерних процедур на капітальний ремонт. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Службу відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.

Ще один міст має бути відремонтовано на дорозі Т-21-18 Дергачі – Козача Лопань. Споруда також була під обстрілами російських військових та зазнала істотних руйнувань. Зараз для цього мосту вже розробляють проєкт капітального ремонту.

Ще три мости в області, які потребують ремонту, знаходяться у безпосередній близькості до лінії зіткнення, тож поки що роботи з відновлення не можуть розпочати через постійну загрозу. До кінця року плануємо розробити проєктну документацію для цих штучних споруд.

Загалом від початку повномасштабного російського вторгнення на Харківщині було повністю зруйновано або пошкоджено 27 мостів та шляхопроводів. Наразі на 19 з них виконуються роботи з капітального відновлення.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Хогвартс по-харківськи: університет міста запрошує на магічні факультети

Каразінський пропонує школярам можливість відчути себе студентами. Учнів 8–11 класів запрошують узяти участь у Karazin Weekends Legacy — проєкті, який дозволить на повну зануритися в магічне студентське життя. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХНУ імені В. Н. Каразіна.

Старт проєкту — 18 листопада. Подробиці – за посиланням.

Дорожники Харківщини готуються цілодобово чергувати на державних трасах: деталі

Траси регіону, що фактично знаходиться на лінії фронту, мають бути проїзними та безпечними у будь-яку пору року. Тому на Харківщині завершується підготовка доріг до експлуатації в осінньо-зимовий період.

Підприємства, що займаються обслуговуванням та зимовим утриманням доріг, готові до роботи в надзвичайних ситуаціях та у разі потреби будуть працювати у режимі невідкладного реагування. Дорожники вже на 100% забезпечені піском, а днями очікується доставка партії солі, в об’ємах, достатніх для забезпечення усіх підрядників.

Чи зможе техніка вийти вчасно на маршрути – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися