Харків’ян та мешканців області попереджають про фейки

Харківська філія «Газмережі» попереджає щодо розповсюдження у соцмережах фейків

Соціальними мережами продовжується поширення фейків щодо начебто відміни плати за доставку газу, повернення коштів та подібної недостовірної інформації. У Харківській філії "Газмережі" зазначають, що масове розповсюдження, напередодні холодів, фейкових новин може використовуватись ворогом для розхитування ситуації у енергетичній сфері, мати на меті зрив опалювального сезону, позбавлення критичної інфраструктури коштів, необхідних для ремонтів.

"Адже саме за рахунок коштів що сплачують споживачі за розподіл (доставку газу) функціонує критична газова інфраструктура Харківської області, проводяться ремонти газопроводів, відновлюється газопостачання після обстрілів, повертається газ у домівки деокупованих громад", – зазначають у газовій компанії.

Харківська філія "Газмережі" просить своїх клієнтів не передавати через соцмережі не відомим особам свої персональні дані, дані про родини військових, утриматись від поширення у соцмережах російських норативів, відписуватись від сумнівних профілів, акаунтів та сторінок, направляти скарги адміністрації соцмереж щодо поширення невідомими особами фейкових новин та довіряти достовірним джерелам інформації, у тому числі сайтам та месенджерам військових адміністрацій, громад, органів влади.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Харків’янин заплатив більше двохсот тисяч боргу після арешту рахунків та майна

Заходи правового впливу від працівників Немишлянсього відділу державної виконавчої служби у місті Харкові Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції "переконали" ще одного неплатника подумати про добробут своєї дитини, інформують "Коментарі. Харків".

“Так, місцевий мешканець завдяки застосованим до нього санкціям перерахував на користь сина понад 222 тисячі гривень несплачених своєчасно аліментів. Цьому передувало вжиття до боржника ряду обмежень, серед яких арешт рахунків та майна чоловіка”, – зазначила Ірина Свистун, начальник Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції. 



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися