З 1 листопада змінилися правила призначення виплат ВПО: деталі

Відтепер виплати призначатимуться не на одну особу, а на родину

Управління соціального захисту населення Основ’янського району інформує щодо змін у виплатах допомоги на проживання внутрішньо переміщеним особам.

З 1 листопада 2023 року за оформленням допомоги на проживання для ВПО має звертатись одна особа від усієї сімʼї, а не кожен член родини окремо. Допомога призначатиметься на сім'ю та виплачуватиметься щомісяця одному з її членів. Це стосується внутрішніх переселенців, які вперше звертаються по допомогу. Виплати для ВПО, які вже отримують допомогу, були автоматично продовжені до кінця січня 2024 року. Після цього періоду виплату знову переглянуть.

Отримати детальнішу інформацію щодо призначення та виплати допомоги на проживання ВПО можна за тел.: (057) 725-31-91, 725-31-93.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Через довгі тривоги у Харкові не працюють заклади: що кажуть у Повітряних Силах

Через довготривалі польоти російських МіГ-3 та повітряну тривогу в Україні, на декілька годин поспіль зупиняється багато процесів життєдіяльності – це магазини, пошти, банки та інші заклади. У Повітряних силах висловилися щодо непрацюючих закладів під час повітряної тривоги.

Так, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону заявив, щодо ситуації з довготривалими повітряними тривогами, можливо, будуть зробленні певні корективи. Також він нагадав українцям, що літаки МіГ-31, а особливо ракети "Кинджал", якими вони оснащенні, несуть серйозну небезпеку.

Що робиться зі світлом у Харківській області

Фахівці Ізюмського району електричних мереж АТ "Харківобленерго" повністю відновили електропостачання у селах Донецьке та Сніжківка Оскільської територіальної громади. Як розповів в.о. старшого майстра Ізюмського РЕМ Віталій Борщ, на черзі – село Топольське: там залишилося підключити до 10 домоволодінь.

Станом на 16 листопада 2023 року в Харківській області залишаються знеструмленими менше 70 населених пунктів. Більше половини з них знаходяться у прифронтовій зоні, де провести відновлювальні роботи неможливо, поки іде війна. Загалом фахівці АТ "Харківобленерго" відновили електропостачання у майже 400 населених пунктах, де зареєстровано понад 215 тис. абонентів.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися