«Радіє уся громада»: що відбулося у Харківській області

У громаді на Харківщині до електроенергії підключили ще одне село

Фахівці Барвінківського району електричних мереж (РЕМ) АТ "Харківобленерго" повністю заживили село Курулька Ізюмського району. Перших споживачів тут підключили ще на початку жовтня, але обсяг пошкоджень був такий великий, що тільки зараз енергетики відзвітували: всі жителі села – зі світлом. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ "Харківобленерго".

За словами начальника Барвінківського РЕМ Віталія Соколова, для заживлення населеного пункту довелося відновити роботу трьох трансформаторних підстанцій, замінити 12 зруйнованих опор та 10 км проводу по високовольтній лінії 10 кВ, а також відремонтувати внутрішню мережу 0,4 кВ, протяжність якої складає 7 км.

"По селу ми встановили 60 нових опор та відповідно замінили обірвані внаслідок бойових дій дроти. Працювали обережно через мінну небезпеку. Сапери провели великий обсяг робіт, щоб розмінувати траси ліній електропередачі", - зазначив Віталій Соколов.

Староста Ріднянського старостинського округу Тетяна Рева розповіла, що вся громада вдячна енергетикам і дуже радіє за жителів Курульки, адже село залишалося знеструмленим з квітня 2022 року.

"До війни населення села складало 148 чоловік, зараз проживає не більше десяти. Електрика дуже важлива, адже тут немає газу, а через відсутність електропостачання не було можливості відновити водомережу. Тепер будемо пробувати", - зазначила Тетяна Рева.

picture

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Через довгі тривоги у Харкові не працюють заклади: що кажуть у Повітряних Силах

Через довготривалі польоти російських МіГ-3 та повітряну тривогу в Україні, на декілька годин поспіль зупиняється багато процесів життєдіяльності – це магазини, пошти, банки та інші заклади. У Повітряних силах висловилися щодо непрацюючих закладів під час повітряної тривоги.

Так, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону заявив, щодо ситуації з довготривалими повітряними тривогами, можливо, будуть зробленні певні корективи. Також він нагадав українцям, що літаки МіГ-31, а особливо ракети "Кинджал", якими вони оснащенні, несуть серйозну небезпеку.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися