Олег Синєгубов повідомив, куди витратять більше мільярда гривень у Харківській області

У пріоритеті – відновлення житла та збереження колективів комунальних закладів

Під час брифінгу 16 листопада начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про відновлення об’єктів, пошкоджених внаслідок збройної агресії рф, у регіоні. Зокрема, наголосив, що видатки за рахунок коштів фонду ліквідації наслідків збройної агресії цьогоріч становлять 1 мільярд 107 мільйонів гривень. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію ХОВА.

"Видатки за рахунок субвенції з держбюджету на проєктування, відновлення, будівництво та модернізацію пошкоджених об'єктів сягають 587,5 мільйона гривень. Наразі реалізується більше 60 об’єктів відбудови у Харківській області. За темпами з відновлення ми є одними з лідерів, оскільки наш регіон є майже повністю деокупованим, а значна кількість об’єктів постраждали від російської агресії і потребують оперативного відновлення", – сказав Олег Синєгубов.

Начальник Харківської ОВА додав, що передбачене фінансування більше 600 мільйонів саме на об’єкти житлового фонду. Ці кошти спрямовані на ремонт житла в Ізюмі, Балаклії, Старому Салтові, Дергачах та інших населених пунктах, які зазнали велику кількість руйнувань.

Крім того, Олег Синєгубов підкреслив, що важливим аспектом для Харківщини залишається фінансова підтримка закладів культури і спорту.

"Майже 267 мільйонів гривень виділено на фінансову підтримку, зокрема на заробітну плату, для комунальних підприємств. Маємо зберегти колективи і заклади. Також розглядаємо питання щодо підвищення премій за ті досягнення наших спортсменів, якими вони прославляють Харківську область на міжнародній арені і в Україні", – сказав Олег Синєгубов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Через довгі тривоги у Харкові не працюють заклади: що кажуть у Повітряних Силах

Через довготривалі польоти російських МіГ-3 та повітряну тривогу в Україні, на декілька годин поспіль зупиняється багато процесів життєдіяльності – це магазини, пошти, банки та інші заклади. У Повітряних силах висловилися щодо непрацюючих закладів під час повітряної тривоги.

Так, речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час телемарафону заявив, щодо ситуації з довготривалими повітряними тривогами, можливо, будуть зробленні певні корективи. Також він нагадав українцям, що літаки МіГ-31, а особливо ракети "Кинджал", якими вони оснащенні, несуть серйозну небезпеку.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися