Що робиться зі світлом у Харківській області

У Харківському районі повертається багато мешканців

Фахівці Липецького району електричних мереж (РЕМ) АТ "Харківобленерго" продовжують відновлювальні роботи у селі Руські Тишки Харківського району.

Як розповів начальник Липецького РЕМ Віктор Рубцов, населений пункт, де рівень пошкоджень електромережі сягає 100%, заживлено на 70%.

"Станом на зараз нам вдалося відновити вісім підстанцій із одинадцяти. Щільна замінованість території та необхідність залучати саперів, колосальні обсяги пошкоджень - все це впливає на швидкість відновлення світла. Але роботи тривають, працюємо далі", - зазначив Віктор Рубцов.

Майстер Липецького РЕМ Микола Сидоренко, який безпосередньо бере участь у ремонтних роботах, розповів, що під час обстеження трас ліній електропередачі в Руських Тишках сапери знаходили дуже багато вибухівки.

"Це і снаряди, що не розірвалися, і протитанкові міни, і міни "Пелюстка". Незважаючи на те, що село дуже постраждало внаслідок бойових дій, люди повертаються. Щодня від жителів Руських і Черкаських Тишків надходить від трьох до п'яти заявок на підключення", - зазначив Микола Сидоренко. 

Довідка. Всього у Руських Тишках зареєстровано 1075 точок обліку.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області звернулися до мешканців щодо мобілізації

У Харківській області провели чергове засідання Ради оборони. Учасники – керівники правоохоронних та силових структур області, районних адміністрацій, органів місцевого самоврядування. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

Серед питань – обороноздатність Харківщини, в тому числі і формування кадрового резерву. "Заслухали результати роботи обласного Центру комплектування. Спільно напрацювали конкретні заходи для підвищення ефективності мобілізаційних процесів.

Ще раз наголошуємо: наближення перемоги над окупантами справа кожного з нас! Закликаємо жителів Харківщини до відповідальності: не порушуйте вимоги законодавства про військовий обов’язок – оновіть свої дані у територіальних центрах комплектування!" – звернувся до мешканців області голова ХОВА.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися