У Харківському додатку з’явилися нові функції

У Харкові продовжують покращувати чат-бот «Харків – твій дім»

В чат-боті "Харків – твій дім" з'явилися нова функція, які дозволять дізнатися про розміщення Пунктів незламності у Харкові, а також про стан розгляду заяви за програмою "єВідновлення".

Нова функція дозволить за допомогою геопозиції прокласти найшвидший маршрут до найближчого Пункту незламності, в разі блекауту.

Як це працює

В меню чат-боту обираєте опцію "знайти найближчі Пункти незламності".

Відправляєте свою геопозицію.

Отримуєте карту з трьома найближчими Пунктами незламності, в радіусі 5 кілометрів, до яких можна прокласти маршрут.

В міських Пунктах незламності наявні:

тепло;

вода;

аптечка;

освітлення;

живлення для мобільних пристроїв;

у всіх пунктах доступне підключення до Wi-Fi.

Департамент цифрової трансформації дякує IT-компанії "Sigma Software", яка на волонтерських засадах разом з командою міста розробила, підтримує та продовжує розвивати чат-бот "Харків – твій дім".

Також можна дізнатися про стан розгляду заяви за програмою "єВідновлення"

Нагадаємо, що для отримання компенсації необхідно пройти етап обстеження майна і прийняття рішення про призначення компенсації.

Для комфорту та зручності харків'ян у проходженні даного етапу до функціоналу чат-боту "Харків - твій дім" було додано можливість:

ознайомитися з порядком отримання послуги "єВідновлення";

отримати відповіді на часті запитання при отриманні послуги;

відстежити статус розгляду заяви для отримання компенсації на відновлення пошкоджених об’єктів нерухомого майна.

Щоб скористатись зазначеним сервісом, необхідно перейти за посиланням і обрати в меню пункт - "Перевірити стан заяви "єВідновлення".

Що означають статуси заяви, які надаються ботом?

Очікує розгляду: заява в очікуванні розгляду

уповноваженою особою на міському рівні.

Перевірка підстав: уповноважена особа перевіряє підстави для отримання допомоги за заявою.

Обстеження заплановано на “дата”: уповноваженим органом заплановано проведення комісійного обстеження об'єкта. Якщо стоїть даний статус, то з вами мали попередньо зв’язатись, щоб погодити вказану дату.

Розгляд заяви по суті: уповноважений орган в межах своїх повноважень розглядає заяву для прийняття рішення про призначення або відмову у компенсації.

Розгляд заяви зупинено: під час розгляду заяви по суті, було виявлено неточності у зв'язку з чим - розгляд заяви призупинено.

Перевірка завершена: заяву розглянуто, рішення прийнято. Детальна інформація у Дії.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області звернулися до мешканців щодо мобілізації

У Харківській області провели чергове засідання Ради оборони. Учасники – керівники правоохоронних та силових структур області, районних адміністрацій, органів місцевого самоврядування. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

Серед питань – обороноздатність Харківщини, в тому числі і формування кадрового резерву. "Заслухали результати роботи обласного Центру комплектування. Спільно напрацювали конкретні заходи для підвищення ефективності мобілізаційних процесів.

Ще раз наголошуємо: наближення перемоги над окупантами справа кожного з нас! Закликаємо жителів Харківщини до відповідальності: не порушуйте вимоги законодавства про військовий обов’язок – оновіть свої дані у територіальних центрах комплектування!" – звернувся до мешканців області голова ХОВА.

Ігор Терехов розповів, до чого готуються у Харкові

Під час відключень світла у Харкові будуть працювати магазини, аптеки і навіть кафе

У місті Харкові підготувалися до тривалих відключень світла, які можуть виникнути внаслідок обстрілів енергетичної інфраструктури. Про це міський голова Ігор Терехов заявив в ефірі національного телемарафону, інформують "Коментарі. Харків".

"Ми готові до блекаутів, до того, що ворог обстрілюватиме енергетичну систему. У нас працюють "пункти незламності",  багато супермаркетів, магазинів та аптек обладнані генераторами. Крім того, у нас є досвід минулого року - складені плани, які реалізовуватимуться, коли це буде необхідно", - наголосив мер.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися