Що сталося за декілька кілометрів до кордону з росією

У Дергачівській громаді ще одне село тепер зі світлом

Фахівці Дергачівського району електричних мереж (РЕМ) АТ "Харківобленерго" повністю відновили електропостачання у селі Дубівка Харківського району. Як розповів начальник Дергачівського РЕМ Володимир Климчук, всі три підстанції населеного пункту – під напругою.

Дубівка – це майже прикордоння Харківщини, до лінії фронту – близько десяти кілометрів. За інформацією місцевої влади, до війни населення села складало 500 осіб, зараз – 130.

"Головна проблема полягала у відновленні високовольтної лінії, яка живить Дубівку. Вона була дуже побита. Окрім того, сапери знаходили під нею багато вибухових пристроїв, тож треба було дочекатися розмінування", - зазначив Володимир Климчук.

Після того, як підрядники відновили високовольтну лінію, до роботи стали фахівці обленерго. Енергетики кажуть, що близькість кордону відчувається: звуки вибухів чують постійно, проте вже звикли до них і працюють не зупиняючись.

"Щоб відновити електропостачання у Дубівці, ми відремонтували три підстанції, на одній з яких замінили трансформатор. Також встановили 20 нових опор та змонтували близько 100 прольотів проводу по лініям 0,4 кВ", - розповів майстер Слатинської дільниці Дергачівського РЕМ Євген Зубенко.

Після завершення робіт у Дубівці фахівці підрозділу почали працювати над заживленням наступних населених пунктів – Лобанівки та Токарівки Другої. Вже скоро жителі цих сіл також будуть зі світлом.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області звернулися до мешканців щодо мобілізації

У Харківській області провели чергове засідання Ради оборони. Учасники – керівники правоохоронних та силових структур області, районних адміністрацій, органів місцевого самоврядування. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

Серед питань – обороноздатність Харківщини, в тому числі і формування кадрового резерву. "Заслухали результати роботи обласного Центру комплектування. Спільно напрацювали конкретні заходи для підвищення ефективності мобілізаційних процесів.

Ще раз наголошуємо: наближення перемоги над окупантами справа кожного з нас! Закликаємо жителів Харківщини до відповідальності: не порушуйте вимоги законодавства про військовий обов’язок – оновіть свої дані у територіальних центрах комплектування!" – звернувся до мешканців області голова ХОВА.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися