У Харківській області продовжується відновлення: допомагають спеціалісти з інших громад

Енергетики відновили електропостачання у Малих Проходах

Фахівці Дергачівського району електричних мереж (РЕМ) АТ "Харківобленерго" повністю заживили деокуповане село Малі Проходи Харківського району. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію АТ.

Як розповів начальник Дергачівського РЕМ Володимир Климчук, пошкодження електромережі у селі були доволі серйозні – близько 50%.

За його словами, відновлювати мережу місцевим енергетикам допомагали колеги з інших РЕМів: Мереф'янського, Первомайського, Краснокутського, Сахновщинського, Богодухівського, Люботинського.

"Зараз у нас всі три підстанції - під напругою. У Малих Проходах зареєстровано понад 300 точок обліку. Наразі всі споживачі, які живуть у селі, - зі світлом", - повідомив Володимир Климчук.

Він також зазначив, що в зоні обслуговування Дергачівського РЕМ без електрики ще 12 населених пунктів.

"Майже всі вони розташовані вздовж кордону, тому у деяких ми навіть не були, щоб оглянути мережі. Це такі села, як Гранів, Токарівка, Висока Яруга, Гоптівка. Щодо Великих Проходів - ми вже розпочали роботи, і вже скоро перші споживачі там будуть зі світлом", - запевнив Володимир Климчук.

Довідка. Найбільша кількість знеструмлених споживачів у зоні обслуговування Дергачівського РЕМ була зафіксована у квітні-травні 2022 року. Тоді без світла довгостроково перебувало до 30 тисяч споживачів. Наразі у 12-ти населених пунктах знеструмленими залишаються близько чотирьох тисяч домоволодінь (зареєстрованих точок обліку станом на довоєнний час).

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Обстріл Харкова 8 грудня: що відомо

Сьогодні близько третьої години ночі у Харкові пролунала серія вибухів. Окупанти завдали ударів по місту попередньо ракетами С-300. Про це повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов.

О четвертій ранку Олег Синєгубов зазначив, що російська армія нанесла шість ударів по Харкову.

"Станом на зараз зафіксували влучання в Холодногірському та Шевченківському районах. Попередньо – ракетами С-300.

Одній людині надали медичну допомогу на місці.

Є пошкодження цивільної житлової інфраструктури", – написав він.

Зафіксовані влучання на дитячий майданчик, пошкоджено житлові будинки, заклад освіти, близько 20 автомобілів. Усе – виключно цивільні об’єкти.

У Поліції Харківської області повідомили, що внаслідок обстрілу є постраждалі.

"За попередніми даними,  внаслідок обстрілу росіянами Харкова поранення отримала 36-річна жінка. Медична допомога їй надана на місці. Ще один поранений - 25-річний чоловік з вибуховими травмами госпіталізований до лікарні. Стан здоров'я задовільний". – написали у поліції.

Рятувальники опублікували фото ліквідації наслідків прильотів по Харкову. Близько 3-ї години ночі російські війська завдали масованого ракетного удару по місту. За даними рятувальників, внаслідок обстрілів 1 людина поранена, пошкоджені житлові будівлі, 26 приватних автомобілів. Також виникла пожежа у одному із гаражів. Загорання ліквідовано.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися