Чоловіка, який не хоче служити, відправили до в’язниці на Харківщині

Вирок суду: ухилянт з Близнюківщини відбуватиме строк за ґратами

За підтримання публічного обвинувачення прокурорами Лозівської окружної прокуратури Харківської області суд визнав винним 44-річного чоловіка в ухиленні від призову на військову службу під час мобілізації (ст. 336 КК України). Йому призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської обласної прокуратури.

Прокурори довели, що в серпні минулого року мешканець с. Олександрівка Близнюківської територіальної громади пройшов військово-лікарську комісію, яка визнала його придатним до служби. У подальшому чоловік отримав повістку для прибуття до другого відділу Лозівського РТЦК та СП для відправлення до військової частини.

Однак, будучи попередженим про відповідальність за ухилення від призову і не маючи підстав для відстрочки, чоловік вирішив не виконувати свій обов’язок та за повісткою не з’явився.

Під час судового розгляду обвинувачений повністю визнав вину, підтвердив, що дійсно отримував мобілізаційне розпорядження та повістку, проте у зазначену дату і час вирішив не з’являтися. Чоловік пояснив, що незважаючи на те, що його визнано придатним, він вважає, що йому "не вистачить здоров’я" для проходження служби в ЗСУ.

Обвинувальний вирок виніс Близнюківський районний суд Харківської області. Чоловіка взято під варту в залі суду. Наразі триває строк на апеляційне оскарження вироку.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківській області продовжує вирувати снігова та "крижана" погода. Дорожники працюють у  посиленому режимі роботи, аби не допустити ускладнень у русі транспорту автошляхами області. Особливу увагу буде приділено магістралям із високою інтенсивністю руху, транспортним розв’язкам та небезпечним ділянкам. На мережі доріг державного значення в Харківській області покриття буде оброблятися протиожеледними матеріалами, щоб запобігти утворенню ожеледиці.

Куди телефонувати у разі виникнення проблем на дорогах чи зі світлом, де знайти майданчики для відстоювання транспорту – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися