Після новорічних свят у Харкові повернуть довоєнний маршрут

Мер Харкова повідомив, що у Харкові відновлюють довоєнний трамвайний маршрут

Служби КП "Харківський метрополітен" відновлюють трамвайний маршрут №12 (Південний вокзал - розворотне коло "Центральний парк"). Трамваї вийдуть на лінію після новорічних свят. Про це повідомив Харківський міський голова Ігор Терехов, інформують "Коментарі. Харків".

"Я вже перестав рахувати кількість "прильотів" по нашому громадському транспорту. Одне тільки Салтівське депо окупанти за час війни обстрілювали понад сім десятків разів.

Єдине, що хочу сказати, — жодні російські ракети не здатні зупинити нас на шляху до відновлення Харкова. Ми все одно продовжуватимемо жити і працювати. Всупереч викликам і на благо містян. 

Лише впродовж останнього місяця нам вдалося відремонтувати 300 метрів пошкодженої колії і контактної мережі на вулиці Мироносицькій. А це дозволить вже після новорічних свят повернути на довоєнний маршрут трамвай №12, який сполучає Південний вокзал з Центральним парком", – зазначив мер.

picture

За словами начальника управління інфраструктури наземного транспорту КП "Харківський метрополітен" Сергія Бабакова, контактними мережами займаються служби енергозабезпечення міста Харкова.

"Паралельно з цим комунальники наводять лад на зупиночних пунктах маршруту та встановлюють усі необхідні таблички-покажчики", - розповів Сергій Бабаков.

Як повідомив головний інженер служби колії управління наземного транспорту КП "Харківський метрополітен" Юрій Кушнір, працівники вже майже відновили близько 300 м трамвайної колії. Крім заходів, пов’язаних із запуском контактної мережі, їм також доводиться очищати рейки від снігу, льоду та піску, оскільки тривалий час за цим маршрутом не було трамвайного руху.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківському метрополітені люди почали помічати воду: чи є підтоплення

У Харківському метрополітені пасажири почали помічати воду. За прикладом Київського метро, харків’яни почали хвилюватися, що це може буди підтопленням і станції метро можуть зачинити. Журналіст "Коментарі. Харків" звернулася за коментарем до пресслужби комунального підприємства "Харківський метрополітен", де пояснили, що це не підтоплення, а капель.

Чи є загроза затоплення метро у Харкові – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися