На Харківщині видають побутову техніку та іншу допомогу

Громади на Харківщині отримали великий вантаж гуманітарної допомоги

У межах реалізації проєкту "Гуманітарна допомога постраждалому від конфлікту населенню та біженцям в Україні та сусідніх країнах, особливо людям пенсійного віку, жінкам та дітям" один з гуртожитків Дергачівської громади отримав корисне технічне устаткування. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Дергачівської МВА Вячеслава Задоренка.

За результатами співпраці між благодійною організацією "ADRA Ukraine" та Дергачівською міською радою, а також за фінансової підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини гуртожиток для переселенців у Дергачах отримав 5 холодильників, 4 мікрохвильових пічки, 4 електрочайники, 4 пральних та 4 сушильних машини, 2 пилососи, 5 водонагрівачів (бойлерів), 4 електричні плити, 4 праски, 60 кухонних стільців, 4 столи, 10 двоярусних та 15 односпальних ліжок, 35 матраців.

Також для підтримки мешканців Куп'янської міської територіальної громади було отримано черговий гуманітарний вантаж від Товариства "Червоного Хреста України".

Для забезпечення потреб мешканців Куп'янської громади були доставлено понад 1100 наборів засобів гігієни. Також Товариством були передані нові сучасні мікрохвильові печі для комплектування "Пунктів Незламності" та укриттів на території громади. Гуманітарний вантаж до міста Куп'янськ доставив фахівець з надання допомоги населенню Олександр Григоров разом зі своєю командою.

Крім того, заклади медицини Балаклійської громади отримали додаткове джерело енергії на випадок блекаутів.

За підтримки Народного депутата України Євгена Пивоварова та його Благодійного фонду, Балаклійська клінічна багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування та Центр первинної медико-санітарної допомоги одержали системи зберігання енергії Tesla Powerwall.

Tesla Powerwall – це акумулятор, який накопичує енергію, виявляє перебої в роботі та автоматично стає джерелом енергії у вашому домі, коли мережа вимикається.

Системи дозволять заживити заклади охорони здоровʼя Балаклійщини під час можливих знеструмлень. Працюють за принципом повербанків - заряджаєш та використовуєш. На відміну від бензинових генераторів, Tesla Powerwall підтримує світло та заряджання телефонів без обслуговування, палива та шуму.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківському метрополітені люди почали помічати воду: чи є підтоплення

У Харківському метрополітені пасажири почали помічати воду. За прикладом Київського метро, харків’яни почали хвилюватися, що це може буди підтопленням і станції метро можуть зачинити. Журналіст "Коментарі. Харків" звернулася за коментарем до пресслужби комунального підприємства "Харківський метрополітен", де пояснили, що це не підтоплення, а капель.

Чи є загроза затоплення метро у Харкові – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися