Важливу допомогу отримала Харківщина від Саксонії: хто отримає

Харківщина отримала мікроавтобуси та генератори від Саксонії

Уряд землі Саксонія в межах зимової допомоги передав на потреби Харківської області 11 електрогенераторів та 3 мікроавтобуси. Про це повідомив заступник начальника Харківської ОВА Євген Іванов, інформують "Коментарі. Харків".

Мікроавтобуси планують використовувати для евакуації цивільного населення із прикордонних, постраждалих населених пунктів Харківської області, а також для перевезень внутрішньо переміщених осіб. Електрогенератори використовуватимуться на життєво важливих об'єктах інфраструктури, таких як лікарні та теплоцентралі в найбільш постраждалих населених пунктах регіону.

"Саксонія підтримує Харківщину з перших днів повномасштабного вторгнення. Мікроавтобуси та генератори, загальною вартістю 100 000 євро - частина постійної гуманітарної підтримки. Продовжуємо посилювати наші побратимські відносини на базі Регіонального офісу міжнародного співробітництва", - зазначив Євген Іванов.

Раніше Уряд Саксонії вже організував кілька поставок допомоги у співпраці з багатьма партнерами. Цьогоріч у вересні передали медичне обладнання. Торік було організовано зимову допомогу з аварійними електрогенераторами, медикаментами та продуктами харчування для саксонсько-українських муніципальних партнерств.

"Щоразу ми сподіваємося, що ця жахлива війна скоро закінчиться. Підтримка життєзабезпечення критично важливої інфраструктури в Україні є дуже важливою. Саксонія хоче і надалі допомагати Україні - в тому числі у післявоєнній відбудові", - підкреслив Голова Державної канцелярії Вільної землі Саксонія Олівер Шенк.

Цьогорічна зимова допомога була організована у співпраці з асоціацією Hope for Ukraine e.V. Транспортування вантажу організувала німецька компанія Червоного Хреста Logistics HUB Sachsen GmbH.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківському метрополітені люди почали помічати воду: чи є підтоплення

У Харківському метрополітені пасажири почали помічати воду. За прикладом Київського метро, харків’яни почали хвилюватися, що це може буди підтопленням і станції метро можуть зачинити. Журналіст "Коментарі. Харків" звернулася за коментарем до пресслужби комунального підприємства "Харківський метрополітен", де пояснили, що це не підтоплення, а капель.

Чи є загроза затоплення метро у Харкові – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися