Мешканці зруйнованих будинків отримують нове житло: хто отримує в першу чергу

У селах, де знищені майже всі будинки, встановлюють модульні

Сьогодні у Прудянському старостинському окрузі американським благодійним фондом "До України з любов’ю" реалізується пілотний проєкт відновлення житла для нужденних українців, які постраждали від російської агресії. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію начальника Дергачівської МВА Вячеслава Задоренка.

Програма передбачає встановлення спеціальних модульних будинків замість тих, що були повністю знищені внаслідок бойових дій, і стосується людей похилого віку, які не мають іншого житла та знаходяться у скрутному матеріальному становищі.

За 2022-2023 роки 350 таких будинків було встановлено у Київській області, тепер реалізація програми продовжується на Харківщині. До кінця грудня 15 модульних будинків з’явиться у Прудянці та Цупівці – населених пунктах, знищених російськими окупантами майже на 90%. Ще 15 будинків волонтери планують встановити наступного року.

"Щиро дякую американському народу та благодійному фонду "До України з любов’ю" за вагому підтримку мешканців Дергачівщини!

Окрема вдячність начальнику Харківської ОВА Олегу Синєгубову за допомогу у вирішенні важливих організаційних питань, а також поліцейським офіцерам Дергачівської громади за супроводження вантажів з комплектуючими модульних будинків", – написав очільник громади.


Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харківському метрополітені люди почали помічати воду: чи є підтоплення

У Харківському метрополітені пасажири почали помічати воду. За прикладом Київського метро, харків’яни почали хвилюватися, що це може буди підтопленням і станції метро можуть зачинити. Журналіст "Коментарі. Харків" звернулася за коментарем до пресслужби комунального підприємства "Харківський метрополітен", де пояснили, що це не підтоплення, а капель.

Чи є загроза затоплення метро у Харкові – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися