У Харкові до Нового року висадять тюльпани за 280 тисяч гривень

Держпром замовив висадку тюльпанів майже на 300 000 гривень до Нового року

Комунальне підприємство “Держпром”, яке підпорядковується Харківській обласній раді, уклало угоду на посадку цибулин тюльпанів на суму 280 000 гривень. Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо в результаті моніторингу системи “Prozorro”, інформують "Коментарі. Харків".

Угоду з ФОП Горбунов Олексій Михайлович підписали ще 11 грудня, однак на сайт завантажили 22 грудня. Роботи мають бути виконані до кінця 2023 року.

Держпром регулярно замовляє цьому підприємцю послуги з озеленення клумб, у нього купували різноманітні квіти. Цього року Горбунов уже отримував такі підряди за гроші обласного бюджету: озеленення клумб на суму 744 000 гривень, оприскування ялинок (40 000 гривень), посадка хризантем та установка символіки “Герб” (111 000 грн) тощо.

Наприкінці 2022 року “Держпром” також замовляв цьому підприємцю посадку тюльпанів. Минулого року вартість посадкового матеріалу та робіт становила 116 000 гривень, цього року заплатять удвічі дорожче.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові стався скандал за участі військового: поліція відкрила провадження

Військовий Ярослав Дрей на своїй сторінці у Фейсбук розповів, що 6 грудня він разом з дружиною запаркував машину біля свого дому. За словами Ярослава, до нього невдовзі підʼїхала машина, водій якої агресивно почав вимагати, щоб військовий перепаркувався. Після суперечки 23-річний водій другої машини підійшов до Ярослава і вдарив його ножем в груди.

Ярослав каже, що заблокував удар і сам у свою чергу вдарив нападника рукою в голову. Далі, за словами Ярослава, йому викликали швидку і поліцію. В лікарні йому зашивали рану від ножа під загальним наркозом.

Як у поліції прокоментували інцидент — читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися