Мер Харкова назвав один з пріоритетів для міста на наступний рік

Одне з найголовніших завдань для Харкова – це відновлення житлового фонду

57 будинків, пошкоджених внаслідок обстрілів Харкова армією рф, були відновлені впродовж 2023 року. Масштабні ремонтні роботи проводилися на Північній Салтівці, у П’ятихатках та в інших районах. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Харківської міської ради.

Як зазначив міський голова Ігор Терехов, для відбудови в Харкові не чекають на закінчення війни. Відновлювати пошкоджені ворогом будинки почали ще у 2022 році, адже внаслідок масованих обстрілів без даху над головою залишилися понад 150 тис. харків’ян. Крім того, Харків прихистив понад 200 тис. вимушених переселенців з деокупованих територій та зони бойових дій, значна частина яких планує залишитися у місті.

Паралельно з відновленням житлового фонду розробляється оновлений Генеральний план розвитку міста Харкова та триває пошук додаткових джерел фінансування, адже міський бюджет не в змозі покрити усі необхідні витрати. За попередніми підрахунками збитки, завдані місту внаслідок обстрілів російською армією, вже сягають 9,5 млрд дол. США.

За словами Ігоря Терехова, у наступному році відновлення житла залишиться пріоритетним для Харкова. Так, капітальний ремонт та реконструкцію планують виконати в близько 160-ти будинках. Зокрема, будівельники відновлять пошкоджені конструктиви, відремонтують фасади, покрівлі та проведуть роботи з термомодернізації.

"Ми постійно працюємо над тим, щоб якнайшвидше відбудувати місто, відновити житло та повернути харків'ян додому", - наголосив Ігор Терехов.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Робота водієм у Харкові: де знайти та скільки платять

У Харкові та області можна працевлаштуватися водієм та отримувати високу зарплату

На сьогодні професія водія в Україні досить затребувана. Стать у цій професії не завжди має роль, керувати автівкою можуть як жінки, так і чоловіки. Найбільше у роботі водієм, згідно з актуальними вакансіями ціниться вміння керувати великогабаритними видами транспорту, а також – лагодити автотранспортні засоби.

Журналісти сайту "Коментарі. Харків" розбиралися, де можна працевлаштуватися водієм у Харкові та області, а також отримувати за цю роботу хорошу зарплатню.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися