Олег Синєгубов розповів, що робиться зараз на Харківщині

В ефірі «Єдиних новин» очільник області розповів про ситуацію на Харківщині

Ворог не полишає спроб атакувати на Куп'янському напрямку. Тривають бої за населений пункт Синьківка – окупанти розглядають його як плацдарм для подальших наступів. Про це в етері національного телемарафону розповів начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

"ЗСУ не втратили жодної позиції. Росіяни кидають тіла свої військових на полі бою і відступають.

Харківська область одночасно відбивається від ворога і відновлюється. Наразі в Реєстрі пошкодженого та знищеного майна – близько 45 тисяч об'єктів, з них понад 30 тисяч – житловий фонд. Впродовж року завершили відновлювальні роботи на 41 об’єкті, з них 35 – багатоквартирні будинки та 6 закладів охорони здоров'я", – розповів очільник області.

Він також зазначив, що в межах програми єВідновлення жителі Харківщини подали близько 25 тисяч заяв про надання компенсацій — нараховано більше 1,1 мільярда гривень на ремонт житла.

"Важливий напрямок роботи – будівництво укриттів. Зводимо нові масштабні об'єкти, здатні вмістити сотні людей. Також створюємо мобільні укриття у громадських місцях, біля супермаркетів, на зупинках транспорту. Робота триває", – підкреслив Олег Синєгубов.

Крім того, близько 570 тисяч гектарів сільськогосподарських земель області забруднені  вибухонебезпечними предметами. Зведені загони піротехніків знешкодили понад 148 тисяч ВНП.

"На 72 тисячах гектарів земель тривають бойові дії, що тимчасово унеможливлює їх розмінування. Але ми спрямовуємо всі зусилля, в тому числі і міжнародних партнерів, на цей напрямок", – резюмував голова ХОВА.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

У Харкові в ході перевірок громадських місць затримали чоловіків: що вони порушили

В Харкові підрозділами Управління ГУ ДМС у Харківській області спільно зі співробітниками СБУ, Національної поліції, Управлінням інспекційної діяльності у Харківській області Північно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці та Харківським обласним центром зайнятості провели заходи з нагляду та контролю за виконанням міграційного законодавства. Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію обласного главку міграційної служби.

На цей раз профілактичні заходи провели у сфері громадського харчування та на торгівельних майданчиків міста Харкова. Хто був виявлений під час перевірки – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися