Які зміни відбулися на кордоні Харківщини з росією

Державна прикордонна служба України повідомляє про зміни до прикордонного режиму

Відтепер для перебування у прикордонній смузі необхідно мати дозвіл органу ДПСУ. Уряд України постановою № 1292 від 7 грудня вніс зміни до Постанови КМУ від 27 липня 1998 р. № 1147 "Про прикордонний режим". Про це повідомляють "Коментарі. Харків" з посиланням на інформацію Держприкордонслужби України.

Зміни передбачають:

• громадяни України, іноземці та особи без громадянства мають право в’їжджати у контрольований прикордонний район, перебувати, проживати або пересуватися в його межах на підставі документів, що посвідчують їх особу;

• обмеження у вільному в'їзді, перебуванні, проживанні, провадженні робіт й пересуванні осіб у прикордонній смузі – ділянці місцевості завширшки 5 км від лінії держкордону.

• отримання дозволу особами, які планують здійснювати в’їзд, перебувати та проводити роботи у межах прикордонної смуги, у відповідного органу ДПСУ, який безпосередньо виконує завдання у визначеній зоні відповідальності. Це стосується як фізичних, так і юридичних осіб. Дозвіл фізичним особам віком до 18 років надається за зверненням одного з батьків (усиновлювачів), опікунів, піклувальників або іншого законного представника.

Окрім цього, Урядом установлено спеціальний прикордонний режим та заборонено вільний в’їзд, перебування, проживання, пересування осіб і провадження робіт, не пов’язаних з обороною чи охороною державного кордону, в межах земельних ділянок шириною 30–50 метрів уздовж лінії державного кордону на суші, по берегу української частини прикордонної річки, озера або іншої водойми, а вздовж лінії державного кордону України з російською федерацією і республікою білорусь – шириною до 2 км, які надано в постійне користування військовим частинам Державної прикордонної служби для будівництва, облаштування та утримання інженерно-технічних і фортифікаційних споруд, огорож, прикордонних знаків, прикордонних просік, комунікацій.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

Скільки заробила за час війни заступниця голови ХОВА Віта Ковальська

У грудні для загального доступу відкрили Єдиний реєстр декларацій. Журналісти "Коментарів. Харків" дізнавалися, що саме задекларували топові чиновники Харківської області.

Яку декларацію подав начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов за 2022 рік – можна подивитися за посиланням.

Його заступники також задекларували своє майно, статки та заробітну плату.

Так, Ковальська Віта Володимирівна, яка почала працювати заступником тоді ще Харківської ОДА на початку лютого 2022 року задекларувала шість земельних ділянок, квартиру, машину та гроші. Скільки та що саме – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися