Сьогодні особливий день для усіх харків’ян: подробиці

Сьогодні – Всесвітній день метро. Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець у своїх соцмережах

Метро для харків’ян – особливе. Це вже не просто засіб пересування містом, а й надійне укриття від російських ракет. З минулого року харківський метрополітен також став "школою" для багатьох дітей міста та "дитячим садочком" для найменших харків’ян.

"Метрополітен — зручний і швидкий засіб пересування у великих містах, таких як Київ, Харків, Дніпро. А з перших днів повномасштабного вторгнення Російської Федерації також став прихистком для українців, які переховуються від ворожих бомбардувань та ракетних ударів.

Люди з дітьми, тваринами мають можливість там перечекати небезпеку. У Харкові навіть облаштували школи у метро, аби дати можливість дітям здобувати освіту.

Українці — незламний народ і продовжують ЖИТИ, а метро своїми мурами зберігає їхні життя під час повітряної тривоги". – написав Дмитро Лубінець.

Нагадаємо, учора пізно ввечері окупанти почали завдавати ударів по Харкову. О 22:59 у Харкові було оголошено повітряну тривогу, а через хвилину у місті пролунали вибухи.

Харківський міський голова Ігор Терехов підтвердив, що місто потерпає від ворожих обстрілів. Начальник ХОВА Олег Синєгубов також закликав мешканців міста та області перебувати в укриттях.

За даними начальника Харківського гарнізону Сергія Мельника, попередньо, ворог завдавав удари з російського Бєлгорода, з ЗРК С-300.

Начальник Харківської ОВА показав наслідки учорашніх "прильотів". Пошкоджено дитячий лікувальний оздоровчий центр. Зруйновані медичний корпус, будівля їдальні, пошкоджена територія закладу. На щастя, без постраждалих. Про це у ранковому зведенні повідомив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, інформують "Коментарі. Харків".

Подробиці обстрілу – за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися