За 15 км від кордону з росією повторно відновлюватимуть будинки

У Дергачах та Слатиному повторно відремонтують пошкоджені будинки

Дергачівська міськрада уклала ще десять угод на створення проєктів відновлення багатоквартирних будинків на території громади. Загальна вартість проєктних робіт 3,3 мільйона гривень.

Про це Харківському антикорупційному центру стало відомо з сайту “Prozorro”.

Десять будинків планують відремонтувати у селищі Слатине (за 10 км від українсько-російського кордону), один будинок – у Дергачах (за 20 км від кордону).

ФОП Кіндра Лідія Володимирівна отримала підряди на створення проєктно-кошторисної документації для відновлення будинків у Слатине за адресами: вул. Центральна, 17, а також по вулиці Харківській №50, №50А та №52.

Минулого року за ремонт будинку по вулиці Харківській, 52 міськрада заплатила 1,3 мільйона гривень ФОП Рєзнік Юлія Михайлівна.

Раніше Лідія Кіндра отримувала підряди від структурного підрозділу Дергачівської міськради та департаменту капбудівництва Харківської ОВА.

Ще один проєктант – Гритчин Євген Вікторович – теж один із постійних проєктантів міськради та департаменту капбудівництва ХОВА.

Він має зробити проєкт відновлення будинку по вулиці 23 Серпня, 13 у Дергачах, а також документацію щодо відбудови у Слатиному за адресами: вул. Привокзальна, 12, 14 та 16.

Будинок №13 по вулиці 23 Серпня у Дергачах ремонтували влітку 2023 року. На його ремонт витратили понад 1,4 млн грн. Підрядником був ФО Ковальчук Микола Володимирович. Будинок № 16 по вулиці Привокзальній ремонтував ФОП Бiлiнський Сергiй Сергiйович. Йому перерахували майже 1,4 млн грн.

Ще один підрядник – співзасновник ТОВ “Реал Інжиніринг” Ковальов Олександр Анатолійович робить проєкти відновлення будинків у Слатиному по вулиці Привокзальна, 18 та провулок Річний, 1А.

Ці будинки також ремонтували минулого року. ФОП Молдавський Михайло Олександрович отримав 1,4 млн грн за ремонт будинку по вулиці Привокзальній, а його дружина Лейла Молдавська отримала понад мільйон гривень за ремонт будинку у провулку Річному.

Нагадаємо, у 2023 році у Дергачах відновлювали 17 будинків за кошти Фонду ліквідації наслідків збройної агресії та за співфінансування місцевого бюджету. Загальна сума відновлення – 205,7 мільйона гривень.

Раніше "Коментарі. Харків" повідомляли:

День ангела 27 січня: історія свята, привітання та прикмети дня

27 січня, за новим церковним календарем вшановуються Перенесення чесних мощів св. Йоана Золотоустого. Про це повідомляють “Коментарі. Харків” з посиланням на інформацію Православної церкви України. 

Є кілька заборон цього дня - що сьогодні не можна робити – читайте за посиланням.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися