Харків’яни просять зробити Сумську пішохідною на свята та заасфальтувати

На сайті Харківської міськради з’явилися петиції щодо покращення Сумської

Харків’яни просять зробити центральну вулицю міста пішохідною, хоча б на свята, та заасфальтувати проїжджу частину. Відповідні петиції днями зареєстрували на сайті Харківської міської ради, передають "Коментарі. Харків".

У петиції, яка з’явилася на сайті у середу, 5 лютого, її автор ностальгує за часом "як колись" Сумську відкрили для пішоходів на свято 24 серпня та хоче, щоб вулицю відкривали для пішоходів хоча б "на вечір". Вона впевнена, що це дозволить сповна насолоджуватися архітектурою міста, а люди перестануть стикатися через "маленькі пішохідні дороги".

На сьогодні ця петиція зібрала всього 15 підписів.

Ще одну зареєстрували днем раніше. У ній автор просить заасфальтувати Сумську. Він вважає, що асфальт більш сучасне покриття і має ряд переваг над старою бруківкою. У якості перевагах ініціатор, ймовірно автомобіліст, перераховує: безпеку, менше шуму, комфорт для пасажирів, менше буде ламатися підвіска на автомобілі та збільшення пропускної здатності, що дозволить зменшити затори та кількість вихлопів.

На сьогодні ця петиція зібрала 250 підписів. Щоб міськрада розглянула прохання харків’ян, петиція має набрати 5 тисяч підписів за 90 діб.

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що "Зоряне небо" на Сумській, можливо залишиться назавжди. Його поки не планують демонтувати. Ілюмінацію будуть включати вечорами у вихідні дні.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися