Харківський коксовий завод можливо вивезуть за місто

Підприємство не тільки екологічно шкідливе, його власника пов'язують з окупованими територіями Донбасу

Харківський міський голова Геннадій Кернес пригрозив коксовий завод, який знаходиться в межах міста, що може закрити його і йому доведеться переїжджати. Про це він заявив на сесії міської ради 19 серпня, пише Kharkiv Today

"Все городяни просто в ауті від цього підприємства. Я сьогодні говорив з директором і сказав: або вони будуть платити зарплату і працювати так, як всім буде зручно - поставлять нові фільтри тощо, то ... Ніхто не дасть в образу харків'ян, які проживають поруч і далеко. Ми будемо спостерігати. Підприємство працює. Я вважаю, що Коксохім треба подіти кудись з міста ", - заявив Кернес.

На підприємство, яке розташоване на Новій Баварії, постійно надходять скарги від місцевих жителів. Петиція президенту з проханням прибрати завод з Харкова з'явилася у 2019 році, але не набрала необхідні 25 тисяч голосів.

Довідка "Коментарів": Харківський коксовий завод працює на території міста з 1932 року. Екологи називають завод одним з найбільших забруднювачів навколишнього середовища в Харкові. Володіє їм Сергій Кузяра - комерсант-вугляр, якому приписують лобіювання постачання вугілля з РФ і самопроголошені "ЛНР" і "ДНР".

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, 22 липня, співробітники харківського підшипникового заводу заблокували вхід, через який вивозять продукцію з підприємства.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися