Харків став кращим українським містом серед гірших

У рейтингу прозорості 100 найбільших міст України Харків посів 51 місце

У рейтингу прозорості міст України Харків показав найгірший результат серед обласних центрів. Рейтинг міжнародної організації Transparency International Україна за підсумками 2019 року оприлюднили сьогодні, 12 лютого, передають "Коментарі. Харків".

Харків зайняв 51 місце зі 100, набравши 42,8 бали. Для порівняння, за підсумками 2018 року Харків був на 64 місці,  а у 2017 році - на 35 місці.

Лідерами рейтингу 2019 року стали одразу два міста - Дрогобич і Покров (раніше Орджонікідзе). Вони отримали по 79,1 бала. До топ - п’ятірки також потрапили Тернопіль (76 балів), Маріуполь (74,6 балів) і Вінниця (74,2 бали). Київ посів 15 місце рейтингу.

picture

У рейтингу 2019 року середній рівень прозорості склав 45,7 бала. Найбільш прозорими стали сфери кадрових питань і доступу та участі Найменш прозорими залишилися соціальна та житлова сфери.

Рейтинг прозорості 100 найбільших міст України проводять вже третій рік поспіль. Організатори впевнені, що він показує, наскільки міська влада розкриває інформацію про свою діяльність громадянам та надає їм інструменти для впливу та участі. Відкритість українських міст аналізується за показниками у 14 сферах. За результатами рейтингу Організація надає містам рекомендації щодо подальшого підвищення прозорості міськради.

У Transparency International зазначили, що попри позитивну динаміку, темпи підвищення прозорості міст знижуються. У 2018 рівень прозорості підвищився на 12%, а у 2019 році - на 6%. Проте зазначили, що "з огляду на близькі місцеві вибори, у 2020 році варто чекати помітнішого зростання".

Раніше "Коментарі. Харків" писали, що харків’яни розмістили чергову петицію на сайті міськради. Просять вивозити сміття з дворів не раніше 8 години ранку.



Джерело: https://ti-ukraine.org/
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися