У Харківському обласному військкоматі розповіли, як готуються до осіннього призову

З Харківщини призовників відправлятимуть служити в ЗСУ, Національну гвардію, Держприкордонслужбу, і Держслужбу з питань транспорту

У Харківській області восени 2020 року на військову службу хочуть відправити 1140 призовників з регіону. Про це розповів військовий комісар Харківського обласного військкомату Юрій Калгушкін, передає МГ "Об'єктив".

Калгушкін додав, що осінній призов буде проходити з 1 жовтня по 31 грудня. Він нагадав, що обов'язковою військова служба є для людей у віці від 20 до 27 років. Півтора року служать призовники без вищої освіти, а рік ті, у кого є академічний ступінь "магістр".

Строковиків з Харківської області будуть відправляти служити до Збройних сил України, Нацгвардії, Держприкордонслужби і Держслужби з питань транспорту. Вступати до лав Збройних сил України за контрактом можна в будь-який час.

За словами Калгушкіна, з початку року захотіли служити за контрактом понад тисячу жителів регіону. Понад 60% - колишні учасники бойових дій на Донбасі.

"18% від загальної кількості - жінки, підписали контракт. В той самий час середній показник жінок, які підписали контракт з ВСУ по Україні - 10% ", - зазначив головний військовий комісар.

Крім того, перед відряджанням на службу всім будуть робити тест на COVID-19.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, Харківському військовому госпіталю потрібна допомога.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися