У Харківській області в середньому платять на тисячу гривень менше, ніж у всій Україні

Найбільше заробляють страховики та фінансисти

У Харківській області за станом на липень 2020 середньостатистичному харківському працівникові платили 10 175 гривень. Про це повідомляє ГУ статистики в Харківській області.

За даними відомства середня офіційна зарплата по країні в липні цього року була 11 тисяч 804 гривні.

Відомо, що найбільше платять в Києві (17 тисяч), Донецькій (13 тисяч) і Дніпропетровській (12 тисяч) областях. Найменші зарплати Держстат відзначає в Чернівецькій області - 9 322 грн.

За рік офіційна зарплата харківських працівників стала більше на 7%. Приблизно такі ж показники і в середньому по Україні.

Найбільше платять співробітникам фінансової та страхової сфери. Середня зарплата в банках і страхових компаніях зараз понад 20 тисяч гривень. Найменші офіційні зарплати - в текстильній промисловості, всього 7733 грн.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Харкові порахували кількість людей, які живуть в ньому офіційно, тобто з реєстрацією за місцем проживання. За даними відомства станом на 1 липня 2020 року в Харкові проживають 1,4 мільйона осіб. Відзначається, що за перше півріччя кількість городян поменшало майже на 5 тисяч осіб. Фахівці кажуть, що таке спадання пов'язано з природними процесами, а не з еміграцією людей за межі міста або країни. Зате, відзначається міграційний приріст - 500 осіб.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися