Юна арфистка з Харкова виграла міжнародний конкурс в Сербії

З маленької харків'янкою змагалося 75 учасників з 10 країн світу

Учениця харківської Дитячої школи мистецтв №3 Яна Магей виграла Міжнародний онлайн-конкурс "INTERNATIONAL MUSIC COMPETITION - Belgrade, Serbia". Про це повідомляє пресслужба Харківської міської ради.

У відомстві додали, що Яна Магей номінувалася на премію "Арфа" і отримала перше місце за блискуче виконання творів американських композиторів-арфісток Сьюзанн Макдоналд і Джейн Вейденсоул. Разом з харків'янкою змагалися 75 арфистов з 10 країн світу - Китаю, США, Великобританії, Канади, Італії, України, Польщі, Естонії, Росії, Угорщини. Журі представляли провідні арфістки світу: Кохару Андоріан (Софія, Болгарія), Мілена Станісік (Белград, Сербія), Лариса Клевцова (Харків, Україна), Марина Смирнова (Санкт-Петербург, Росія).

Конкурс проходив за підтримки Асоціації педагогів музичних установ Сербії і центру "MIR Production".

Подивитися виступ Яни Магей можна тут.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, 5 серпня, в Харкові в саду Шевченка пройшов конкурс дитячого малюнка. Відзначається, що спочатку в конкурсі брали участь 18 дітей, яких прийшли підтримати вчителі, батьки. Однак до учасників приєднувалися всі охочі - багато хлопців прогулювалися в парку і несподівано вирішили намалювати свої улюблені місця в місті. Учасникам давали пів години на малюнок, використовувати можна було масляні олівці.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися