У Харкові жителі побували в підземеллях купецького двору (фото)

За старим районам міста провели п'ять тематичних екскурсій, які відвідали близько 150 осіб

У Харкові на честь святкування Всесвітнього дня туриста, 27 вересня, пройшли безкоштовні екскурсії. Про це повідомляє пресслужба Харківської міської ради.

Всього організували п'ять тематичних екскурсій, які відвідали близько 150 осіб.

Так, харків'яни змогли відвідати підземелля купецького двору, про які розповідав член правління Харківського фонду сприяння історико-культурним дослідженням "Діти підземелля" Ігор Денисенко.

"Це близько 250 квадратних метрів підвальних приміщень і 90 метрів підземних галерей, прокладених на глибині понад чотири метри. Спочатку там розташовувалися купецькі склади для зберігання вина. Під час Другої світової війни там облаштували бомбосховище, де ховалися люди, які жили та працювали в цьому районі. У 1941-1942 роках купецький двір сильно постраждав від бомбардувань, надземну частину зруйнували, але вцілів фрагмент підвалів, який примикає до Свято-Успенського собору ", - розповів екскурсовод.

Також спільно з Харківською єпархією УПЦ провели автобусно-пішохідні екскурсії по маршруту "Сім чудес Харкова".

"Учасникам розповіли про семи об'єктах, які були обрані переможцями на міському конкурсі у 2008 році: Держпромі, пам'ятнику Тарасу Шевченку, Дзеркального струменю, Будинку зі шпилем, Свято-Покровському чоловічому монастирі, Соборі Успіння Пресвятої Богородиці і Благовіщенському кафедральному соборі", - повідомляє пресслужба міськради.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в неділю, 20 вересня, повинен був відбутися традиційний харківський Велодень. Однак на організаційній нараді оргкомітету Велодня було прийнято рішення не проводити захід в цьому році.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися