Світлична і її команда рятують Куп'янський машинобудівний завод: люди вийшли на роботу після простою (фото)

До кінця року підприємство Харківщини забезпечено замовленнями. Далі потрібна підтримка держави

Легендарне підприємство "Куп'янський машинобудівний завод" відновило роботу завдяки двом підприємцям Олександру Капленко та Миколі Маслію з команди нардепа Юлії Світличної "Разом!". На заводі з'являться нові робочі місця і замовлення, написала народний депутат на своїй сторінці в Facebook.

"Підприємство, яке в цьому році вже почали різати на металобрухт, зараз знаходить нове життя. Інвестиції у промислове виробництво дозволили зберегти унікальні технології, відновити обладнання та модернізувати технологічний процес. Вчора люди вийшли на роботу! ", - зазначила Юлія Світлична.

До кінця року завод забезпечили замовленнями. У 2021 і далі вже буде потрібна підтримка на державному рівні.

"До кінця року сформований портфель замовлень. Далі потрібна державна підтримка. Якраз той випадок, коли державно-приватне партнерство може бути ефективним. Ще раз наголошую - тільки український підприємець здатний витягнути країну з економічної кризи! Будемо піднімати це питання на всіх рівнях", - додала народний депутат.

Юлія Світлична сама відвідала Куп'янське підприємство. Туди рідко приїжджають офіційні особи, тому нардеп зазначила, що готова обговорювати з людьми будь-які питання безпосередньо.

"Спілкувалися з людьми цілий день. З усіма бажаючими. Як завжди. По-іншому - ніяк. Потрібно чути один одного та відкрито обговорювати будь-які питання. Тоді буде результат. Вдячна за підтримку!", - продовжила Юлія Світлична.

Також народний депутат України назвала ім'я кандидата в мери Куп'янська від "Блоку Світличної" Разом! ".

"Представила кандидата на Куп’янського міського голову від "Блоку Світличної "Разом!". Наш вибір - Аббясс Пякішев, заслужений лікар України, керівник Куп’янської центральної міської лікарні, авторитетна та фахова людина", - резюмувала Юлія Світлична.


Довідка "Коментарів": ПАТ "Куп'янський машинобудівний завод" заснували в 1889 році та був одним з найбільших, у своїй галузі, виробником технологічного обладнання та запасних частин для цукрової промисловості, гірничо-збагачувальних комбінатів, шахт, пивоварних заводів, кондитерських фабрик і ін. також надає послуги стале і чавуноливарного виробництва.

Після приватизації в 1995 році підприємство довели до банкрутства. У червні 2020 року завод почали різати на металолом. Але, завдяки суспільним резонансом процес вийшло зупинити.

Зараз підприємство викупили члени команди Юлії Світличної "Разом!" Олександр Капленко та Микола Маслій. Викуплена технологія, частина обладнання, в тому числі унікальні преса, аналог яким є тільки в Горлівці, наводяться в робочий стан цеху, відновлюється технологічний процес.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, народний депутат України Юлія Світлична представила свою сформовану команду, яка разом з її блоком "Разом!" піде на прийдешні місцеві вибори. До нардепа приєдналися провідні харківські медики, вчені, культурні та громадські діячі, аграрії, промисловці, військові, волонтери, а також антикорупціонери.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися