Харківський "Металіст-1925" купили дві електростанції

Власники компаній, яка поставляє сонячну енергію тепер володіють контрольним пакетом акцій футбольного клубу

Контрольним пакетом акція харківського футбольного клубу "Металіст-тисяча дев'ятсот двадцять п'ять" тепер володіють компанії ТОВ "Солар Солюшнс Юкрейн" і ТОВ "Борки Солар". Вони купили понад 50% відсотків статутного фонду, пише "Харківський антикорупційний центр" з посиланням на Єдиний державний реєстр підприємств та організацій України.

У хац кажуть, що обидві фірми володіють сонячними електростанціями в Харківській області.

За даними антикорупціонерів недавно зі складу засновників пішов експрокурор Харківської області Василь Синчук. Але з'явився новий - Олег Берестов, ТОВ "Солар Солюшнс Юкрейн" і ТОВ "Борки Солар".

Засновником і директором ТОВ "Солар Солюшнс Юкрейн" є Віктор Петров.

Засновником ТОВ "Борки Солар" вказана мешканка Запоріжжя Наталія Валеуліна, директором - Олена Олейскер.

Також серед засновників клубу значиться Олег Журавський - один з колишніх власників харківського коксохімічного заводу. Журавському належить 29% статутного внеску клубу.

Зараз клуб грає в Першій лізі та планує вийти в українську Прем'єр-лігу.


Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, 5 вересня харківський "Металіст 1 925" приймав в першому турі тернопільську "Ниву". Вперше з початку епідемії коронавірусу на трибуни ОСК "Металіст" пустили глядачів під час футбольного матчу. Згідно з офіційними даними, на цьому поєдинку були присутні 1803 глядачі.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися