У Харкові вшанували пам'ять захисників України, і поклали квіти (фото)

Харків'яни в День українського козацтва вшанували пам'ять всіх героїв, які воювали за Україну і поклали квіти до пам'ятника на площі Захисників України

У Харкові, 14 жовтня, жителі міста вшанували пам'ять воїнів, які віддали життя за Україну і поклали квіти до пам'ятника на площі Захисників України. Суспільне зробило кілька знімків з місця подій.

Урочиста церемонія розпочалася о 9 ранку.

Нагадаємо, що Пам'ятник захисникам України відкрили в жовтні 2019 року. 14 колон і куб символізують Україну та початок антитерористичної операції. На кожній стелі рядок з вірша Володимира Сосюри "Любіть Україну".

Довідка "Коментарів": День захисника України - свято, що відзначається в Україні 14 жовтня в день святої Покрови Пресвятої Богородиці одночасно з Днем Українського козацтва. З 2015 року - державне свято і неробочий день.

День українського козацтва відзначається в Україні згідно з Указом Президента України від 07.08.1999 № 966/99 в день свята Покрови Пресвятої Богородиці 14 жовтня. Глава держави, враховуючи історичне значення і заслуги козацтва в утвердженні української державності та його вагомий внесок у сучасний процес державотворення, призначив цю дату своїм указом.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися