У Харкові повинні модернізувати три університети

Проєкт удосконалення будівель вишів містить понад 200 будівель з 21 навчального закладу по всій Україні

У Харкові будуть модернізувати в енергетичному плані три вищі навчальні заклади. Про це повідомляє пресслужба ХОДА.

У відомстві пишуть, що проєкт розроблений для всієї України та охопить понад 200 будівель у 21 університеті держави.

На реалізацію задуманого розробили дві фази - в першу увійде сім вишів, в другу 14. Перед модернізацією будь-якого з будівель навчальних закладів в ньому проведуть енергетичний аудит.

"Зараз вже підписано 7 угод про передачу коштів позики з учасниками 1-ї фази. Фінансування університетів і 1-ої, і 2-ої фаз почнеться в першій половині 2021 року. Сьогодні нами узгоджені основні параметри тих субпроєктів, які будуть отримувати кошти", - розповів заступник Міністра освіти та науки України Ігор Гарбарук.

У будівель університетів, які потрапили в проєкт, застарілі системи вентиляції, тепло - і енергозабезпечення. Це призвело до надмірних витрат і неефективного використання енергоресурсів.

Загальний бюджет проєкту становить майже 160 мільйонів євро (~ 5,4 млрд грн).

У ХОДА уточнили, що в першу фазу проєкту "Вища освіта України" увійшов Національний технічний університет "Харківський політехнічний інститут", а в другу фазу потрапили Харківський національний університет міського господарства імені Бекетова і Національний аерокосмічний університет імені Жуковського "Харківський авіаційний інститут".

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, в Національному технічному університеті "Харківський політехнічний інститут" відбулося урочисте відкриття проєкту Innovation Campus на базі UNIT.Kharkiv. В університеті розповіли, що в проєкті братимуть участь студенти II курсу. Зараз вони навчаються за освітніми програмами ХПІ: програмне забезпечення інформаційних систем, комп'ютерні науки та інтелектуальні системи, інженерія програмного забезпечення, кібербезпека, сучасне програмування, мобільні пристрої та комп'ютерні ігри.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися