У Харкові влаштували акцію на захист української мови (фото)

Мітингувальники вимагали відставки міністра освіти

До Харківської облдержадміністрації в центрі прийшли люди з вимогою відставки тимчасово виконуючого обов'язки міністра освіти та науки Сергія Шкарлета і повернення української літератури в програму обов'язкового зовнішнього незалежного оцінювання - ЗНО. Про це повідомляє Суспільне.

Акція розпочалася 9 листопада о 12:00. На протест прийшли близько півсотні людей. Серед учасників були представники партій ВО "Свобода", "Правий сектор", організацій "Фрайкора", "Союз ветеранів АТО", "Просвіта".

Учасники акції принесли плакати з написами: "Шкарлета у відставку", "Без літератури немає культури".

Рішення про виключення української літератури з програми обов'язкового ЗНО голова обласного штабу "Правий сектор" Юрій Ліхота вважає антиукраїнським.

"Ми зібралися підтримати всеукраїнську акцію" Геть кремлівські пазурі від української літератури "... Література - це основа вивчення державної української мови. І це стимул для школярів вчити її. За допомогою літератури вивчаємо історію. Вона ще надає здатність аналітично мислити, висловлювати свої думки, робити аналіз ", - зазначив Ліхота.

Акція тривала пів години та закінчилася виконанням національного гімну.

Протестні акції в День української мови та писемності 9 листопада проходять в різних містах України.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в центрі Харкова влаштують акцію на підтримку білорусів, які ведуть боротьбу проти режиму Лукашенка. Всі охочі зможуть звернутися до затриманих учасників протестів.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися