У Національному юридичному університеті обрали нового ректора (фото)

Попередній ректор пробув на своїй посаді 33 роки

У Харкові ректором Національного юридичного університету ім. Ярослава Мудрого обрали проректора з наукової роботи Анатолія Гетьмана. Про це повідомляє пресслужба університету.

Вибори проводили на трьох ділянках - у Харкові, Києві та Полтаві 26 листопада. Всього в голосуванні брало участь 774 з 832 виборців. Один бюлетень визнали недійсним. У протоколі результатів виборів відзначено, що скарги від кандидатів не надходили.

Анатолій Гетьман набрав 686 голосів (82,45%), Володимир Богуцький - 23 (2,76%), Євген Попович - 22 (2,64%), Валерій Величко - 21 (2,52%), Василь Россихин - 10 (1,2%). Ще 11 виборців не підтримали жодного кандидата (1,32%).

picture

Додамо, що з липня 1987 року і до останнього часу університетом керував Василь Тацій.

Довідка "Коментарів": Анатолій Павлович Гетьман (рід. 1958 смт Зідьки, Зміївський район, Харківська область) - професор, доктор юридичних наук, проректор з наукової роботи Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого. Академік Національної академії правових наук України (2004). Заслужений діяч науки та техніки України (2003) і лауреат Держпремії України в галузі науки та техніки (2012).

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, ректора одного з вищих навчальних закладів Харкова викрили у хабарі. Правоохоронці встановили, що керівники університету, використовуючи своє службове становище, вимагали від приватного підприємця 300 тисяч грн за укладення договору оренди приміщень, що знаходяться на балансі вишу.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися