У Харкові суд повернув на роботу командира "Беркута", який розганяв майдан

Суддя, яка виносила вердикт Віктору Шаповалову, є родичкою Романа Нехорошкова

У Харкові адміністративний суд підтримав позов колишнього командира роти "Беркута" Віктора Шаповалова. Про це повідомили Newsroom.

Відзначимо, Віктора Шаповалова звинувачували в жорстокому розгоні учасників "євромайдан", а саме в перевищенні влади й службових повноважень, що призвело до тяжких наслідків. Наприклад, Шаповалова вважають причетним до подій 18 лютого 2014 року, коли загинули та були поранені понад 300 осіб. Екскомандир "Беркута" знаходився під вартою з 2015 року, проте в кінці 2019 фігуранта відправили під нічний домашній арешт.

Також Шаповалов подав позов проти Головного управління Нацполіції в Харківській області. Чоловік вимагав виплатити йому зарплату і визнати незаконним указ про звільнення. Суддя Катерина Севастьяненко підтримала позов колишнього "беркутівця". Цікаво те, що суддя є родичкою чиновника харківської мерії Романа Нехорошкова. Шаповалова повинні відновити на посаді командира оперативної роти. Вердикт підлягає негайному виконанню.

Раніше "Коментарі" розповіли про "беркутівця", який віз в РФ бойові патрони. Чоловік встиг прийняти російське громадянство.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися