По Харкову запустили тролейбусний маршрут на автономному ходу (фото)

Перші кілька днів електротранспорт буде їздити в тестовому режимі, а потім з інтервалом в 15-20 хвилин

У Харкові з 7 грудня почав їздити тролейбусний маршрут №49 в селище Жихор. Про це повідомляє пресслужба Харківської міської ради.

Тролейбус курсує від вулиці Університетської до вулиці Кутаїської. Одним з перших в ньому проїхався перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов.

Він розповів, що перші кілька днів тролейбус буде їздити в тестовому режимі, а після по маршруту поїдуть 5-6 одиниць з інтервалом руху 15-20 хвилин.

"Влітку на одному з прийомів громадян, який проводив міський голова Геннадій Кернес, місцеві жителі попросили організувати зручний транспортний маршрут у Жихор. Це віддалений район, тому ми проаналізували логістику руху й ухвалили рішення пустити туди тролейбус. Запустити звичайний тролейбус в селище досить складно, тому що для цього потрібно було б прокласти туди контактну мережу. Тому ми вирішили використовувати тролейбуси з автономним ходом. За розрахунками, вони близько 20 кілометрів проходитимуть на акумуляторах", - сказав Ігор Терехов.

Перший віцемер додав, що всього закупили 50 таких тролейбусів, які поїдуть за новими маршрутами.

"Наступний маршрут буде організовано в П'ятихатки, а пізніше - в мікрорайон "Горизонт". Нагадаю, що в кінці жовтня був відкритий маршрут на Північну Салтівку, і зараз він дуже затребуваний. Думаю, цей маршрут теж буде затребуваний жителями селища Жихор", - додав Ігор Терехов.

У пресслужбі Харківської міськради додали, що довжина нових тролейбусів - 12 метрів, місткість - до 100 пасажирів. Частина маршруту тролейбус проїжджає за допомогою контактної мережі, а частина - на батарейках. В тролейбусі є всі умови для комфортної поїздки людей з обмеженими можливостями: низька підлога, пандус, система нахилу тролейбуса в правий бік. Також в них вмонтовані кондиціонери, система опалення, зарядні пристрої під USB-роз'єми та валідатори для оплати "E-ticket".

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, до Харкова поставили першу партію в 11 тролейбусів, які придбані на гроші з міського бюджету на умовах фінансового лізингу. Всього в Харкові має з'явитися 50 нових одиниць транспорту. Сьогодні, 2 грудня нові тролейбуси продемонстрували на площі Конституції.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися