Харківська міськрада звернулася до суду з перейменування проспекту Жукова

Влада просить призупинити виробництво і написали касаційну скаргу

Харківська міська рада просить суд зупинити провадження за апеляційною скаргою міськради у Другому апеляційному адміністративному суді Харкова і направити справу до Верховного Суду. Таку заяву на засіданні суду 14 грудня зробила представниця відповідача по справі Ольга Бабак, повідомляє Суспільне.

Вона зазначила, що 28 жовтня 2020 по справі про проспект Жукова за касаційною скаргою міської ради на постанову Другого адміністративного апеляційного суду від 5 серпня 2020 Верховний Суд відкрив касаційне провадження. 5 листопада копію постанови про виправлення справи з Харківського окружного адміністративного суду надіслали до міськради.

"З вищесказаного випливає, що в цей час рішення Верховного Суду від 28.10.20 не виконана, і адміністративну справу не спрямоване до Касаційного адміністративний суд в складі Верховного Суду для розгляду касаційної скарги, і ця справа перебуває в провадженні Другого апеляційного суду", - сказала Бабак.

"З огляду на вищевикладене, з метою забезпечення обґрунтованого права на касаційний перегляд постанови суду апеляційної інстанції Харківська міська рада вважає за необхідне Другим адміністративним апеляційним судом зупинити апеляційне провадження у цій справі та направити зазначену справу до Харківського окружного адміністративного суду", - заявила представниця міськради.

Представник позивача Андрій Коломійцев висловив свої заперечення.

"У касації буде розглядатися питання, щоб апеляція прийняла апеляційну скаргу до розгляду, а вона її й так вже прийняла. Немає предмета спору", - заявив Коломійцев.

Бабак стверджує, що в касаційній скарзі міськрада також ставить питання можливості самопредставництва Харківської міської ради в судах.

"Це питання пов'язано із самопредставництвом не лише у цій справі, а й у всіх інших справах, де Харківська міська рада є учасником справи. І вирішення цього питання у касаційному порядку має важливе значення для належного представництва інтересів міської ради не лише у цій справі, а й у всіх інших", - зазначила Бабак.

Суд оголосив тимчасову перерву в засіданні, щоб ознайомитися з документами, які надала представник міськради.

Як повідомляли "Харків. Коментарі" раніше, 16 листопада, Другий апеляційний адміністративний суд розглядав скаргу Харківської міської ради щодо повернення проспекту імені Георгія Жукова. У суду тоді зібралися близько 30 осіб, які виступили проти перейменування проспекту. "Маршал Жуков є фігурою дуже ганебним навіть для радянської історії, - пояснив юрист ВО" Свобода

"Ігор Коломійцев. - А для української просто кривавої ... Маршал Жуков був членом ЦК, найвищого політичного органу. Він був міністром оборони. А згідно із законом про топоніми, вони не повинні називатися іменами людей, котрі обіймають найвищі політичні та розпорядчі посади. А він дві такі посади займав".



Валерий

14 грудня 2020, 16:30

Сколько можно издеваться над памятью о Г.К.Жукове?? Восстановить все и другого решения НЕТ!! ЖУКОВ Г.К. - ГЕРОЙ НА ВСЕ ВРЕМЕНА!!!

Андрій Коломіцев

14 грудня 2020, 15:03

Не Ігор, а Андрій)

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися