У Харкові вшанували пам'ять ліквідаторів аварії на ЧАЕС (фото)

За весь час в регіоні померло близько 10 тисяч учасників ліквідації аварії

У Харкові пройшов захід до Дня вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Про це повідомляють ЗМІ, пресслужба Харківської міської ради, а також відділ комунікації ГУ НП в Харківській області.

У Молодіжному парку Київського району 14 грудня зібралися заступник глави Адміністрації Київського району Володимир Івлєв, президент громадської спілки "Міжнародне неурядове об'єднання інвалідів" Ветерани Чорнобиля "Петро Прокопенко, ветерани, представники сфери освіти. У заході брало участь близько 40 осіб. Присутні поклали квіти до пам'ятника Героям Чорнобиля та вшанували пам'ять ліквідаторів, які 34 роки тому врятували світ від радіаційного забруднення.

За словами заступника голови організації "Союз Чорнобиль України" в Харківській області Віктора Жигаєва, за весь час в регіоні померло близько 10 тисяч учасників ліквідації аварії.

Станом на 2019 Харківської області проживало близько 12,5 тис. ліквідаторів.

Учасники заходу вшанували пам'ять всіх загиблих ліквідаторів хвилиною мовчання.

Довідка "Коментарів" :. Аварія на Чорнобильській АЕС сталася 26 квітня 1986 року. 10 листопада 2006 Указом Президента України було встановлено День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, який щорічно відзначається 14 грудня.

Як повідомляли "Харків. Коментарі "раніше, в Куп'янську Харківської області запрацювала сонячна електростанція, яка здатна забезпечити електрикою весь місто. Об'єкт уже працює вже кілька днів. Його потужність зараз становить 2 МВ. Такого показника досить, щоб повністю дати електрику населенню Куп'янська, тобто житлового фонду без урахування промисловості та соціальної сфери.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися