У Харкові майже перестали незаконно торгувати ялинками: Йдуть розслідування (ФОТО)

У Харкові на 2020 рік зустрічаються лише поодинокі випадки продажу хвойних дерев, добутих браконьєрським шляхом

У Харкові перевіряють законність продажу новорічних ялинок. Про це повідомили в пресслужбі поліції області.

Відзначається, що разом з правоохоронцями до перевірок залучили представників Державної екологічної інспекції в Харківській області та Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства.

Такі профілактичні рейди проводяться щороку. За словами старшого інспектора управління превентивної діяльності Романа Торяника, за останні роки в Харкові спостерігається значне зниження кількості фактів незаконної реалізації ялинок.

"Зустрічаються лише поодинокі випадки продажу хвойних дерев, добутих браконьєрським шляхом. Так, під час сьогоднішнього профілактичного рейду на Кінному ринку в Харкові було перевірено кілька місць, де здійснювався продаж ялинок. Ніяких порушень правил реалізації хвойних дерев з боку реалізаторів виявлено не було ", - зазначив Роман Торяник.

Якщо продавець ялинок не може документально підтвердити законність їх придбання, на нього екологи складають протокол за ст. 88-1 (порушення порядку придбання чи збуту об'єктів тваринного або рослинного світу, правил утримання диких тварин у неволі або в напіввільних умовах) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Дії правопорушників також можуть бути кваліфіковані за ст. 246 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 3 до 7 років.

Раніше "Коментарі" розповіли, скільки будуть коштувати ялинки в Харкові. Середня мінімальна ціна на новорічне дерево у двох лісових господарств більш-менш однакова.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися