У Харкові з продажу вилучають небезпечні хлібці

У фінських круглих хлібці було виявлено небезпечну речовину - оксид етилену

В індійському кунжуті, що є важливим компонентом при виробництві фінських круглих хлібців, які експортуються в Україну, знайшли небезпечну речовину - оксид етилену. Про це повідомили в Держпродпотребслужбі.

Оксид етилену сприяти утворенню злоякісних пухлин. Виробник хлібців - Lantmännen Cerealia Oy, Kotka, індійський експортер кунжуту - Shyam Industries, Gujarat, Ahmedabad.

У разі виявлення зазначеного вантажу в зверненні, оператори ринку зобов'язані звернутися до місцевих управлінь безпеки харчових продуктів і ветеринарної медицини, на території яких зареєстрована потужність.

Як повідомляло видання "Харків.Коментарі", в Харкові з прилавків вилучають небезпечні м'ясні напівфабрикати. За інформацією відомства, в заморожених маринованих стріпси виявили сальмонелу. Відзначається, що виробником небезпечного продукту є польське підприємство Polskamp SA.

Також видання "Харків.Коментарі" розповіло, що на Харківщині з продажу вилучають небезпечний продукт. Як розповіли в Головному управлінні Держпродпотребслужби, в коріандрі, який експортується з Болгарії (експортер - Bulgarcoop-Import-Export LTD), знайшли сальмонелу. Повідомлення про небезпечний продукт надійшло 12 лютого. Фахівці управління вживають заходів, щоб коріандр, заражений сальмонелою, не потрапив на прилавки в торгових мережах.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися