У Харкові у закордонних «гонщиків» відбиратимуть автомобілі

Іноземцям, які лихачать по дорогах Харкова, посилять покарання

У Харкові в іноземців, які "лихачать" по дорогах, будуть відбирати автомобілі та відправляти їх на штрафмайданчик. Прокоментував секретар Харківської міської ради Ігор Терехов підсумки засідання, яке провів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

"У місті є багато автомобілів з транзитними номерами, так звані "евробляхі". Найчастіше ними керують іноземці, які порушують швидкісний режим і інші правила дорожнього руху і навіть збивають людей, при цьому не реагуючи на вимоги поліціянти. Такі випадки відбуваються в місті все частіше. Ми виступаємо за те, щоб жорстко карати водіїв, які, приїхавши до Харкова, починають встановлювати свої порядки. Такого більше не буде. Я озвучив цю проблему, і міністр внутрішніх справ підтримав нас. Було дано вказівку, щоб при порушенні ПДР ці машини зупинялися і ставилися на штрафмайданчик ", - зазначив Терехов

Також чиновник додав, що карати будуть й гонщиків, які "літають" по вулицях міста.

"Вони знімають з машини глушники та з ревом носяться по проспектах міста. Також було дано вказівку карати порушників, забиратимуть машини, ставити на штрафмайданчики. Чому такі жорсткі заходи? Тому що багато іноземних студентів займаються не навчанням, а" літають "по місту, порушують правила руху і не несуть за це ніякої відповідальності. З боку поліції повинна бути проявлена воля і жорсткість. Думаю, що спільними зусиллями наведемо порядок на дорогах міста ", - описав ситуацію секретар міськради.

Нагадаємо, в Харкові майже на десять днів перекрили Індустріальний проспект.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися